Agredeixen dos tècnics que muntaven un acte en record a l’1-O a Gavà

Segons la denúncia presentada pels treballadors, van ser atacats per un grup de cinc persones, les quals els van propinar cops de puny i puntades de peu mentre trencaven la decoració

Imatge d'un llaç groc que uns manifestants han pintat als afores de la presó de Lledoners
Imatge d'un llaç groc que uns manifestants han pintat als afores de la presó de Lledoners | Guillem RS

Continua l’escalada de tensió entre el bloc independentista i l’unionista. Ara, dos tècnics de so de Gavà han denunciat que el passat 30 de setembre van ser agredits mentre preparaven un acte commemoratiu de l’1-O en aquesta ciutat del Baix Llobregat. Se’n fa ressò ‘NacióDigital.cat’.

Tal com ha fet públic el grup municipal d’ERC, així com fonts policials, els dos tècnics estaven treballant el passat diumenge en el marc d’un acte que anava a càrrec de la Plataforma 1-O Gavà quan, a primera hora de la tarda, un grup format per cinc persones els van agredir.

El grup municipal d’ERC lamenta i condemna els fets

Els agressors, que en aquell moment estaven en un bar proper al lloc de l’esdeveniment, van començar a propinar puntades de peu i cops de puny als tècnics, a banda de trencar part de la decoració amb la qual comptava l’acte que havia de tenir lloc aquell mateix vespre.

Així les coses, les víctimes es van desplaçar fins a l’hospital més proper per tal de ser explorats a fons, i posteriorment van decidir presentar una denúncia en una comissaria dels Mossos d’Esquadra. Finalment l’acte es va poder presentar i dur a terme amb total normalitat.

Ara, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya ha lamentat i ha condemnat els fets, assegurant que els membres del grup que van agredir els dos tècnics formen part de «l’òrbita d’un habitual grup de feixistes actiu al municipi».

«No és l’única agressió que s’ha produït els últims mesos»

En aquest sentit, els militants d’ERC han deixat patent que aquesta «no és l’única agressió que s’ha produït els últims mesos», i han recordat un episodi d’aquest estiu, quan es va produir un intent de provocar un incendi al local de Gavà on habitualment es reuneixen diversos grups, partits i col·lectius que formen part de l’esquerra independentista.

Amb tot, el grup municipal ha llançat un dard enverinat al consistori de la ciutat, i demana al govern local que «condemni l’agressió de forma pública» en considerar que l’agressió del passat dia 30 de setembre «evidencia que cal una intervenció decidida de l’Ajuntament i dels cossos de seguretat», amb l’objectiu «d’acabar amb aquesta impunitat».


Comentaris

envia el comentari