Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'exterior del centre penitenciari de Puig de les Basses, Figueres

Brutal baralla en una presó catalana: un apunyalat a la cara i tres funcionaris ferits

UGT demana no barrejar interns conflictius amb qui tenen permisos perquè augmenta la violència

Aldarulls a la presó de Figueres. Un intern del centre penitenciari de Puig de les Basses en va agredir un altre i la situació va acabar amb tres funcionaris ferits. Els fets es van produir dimecres passat, quan un reclús va propinar una ganivetada a la cara a un company de mòdul i aquest va haver de ser traslladat a l'Hospital de Figueres.

Amb motiu d'aquesta agressió, es va iniciar una segona baralla al pati del centre i els agents de seguretat van aïllar a dos interns més. Un dels presos va plantar cara a tres funcionaris, que van patir ferides lleus.

Els agressors han estat traslladats de presó

En el moment de l'agressió, un dels reclusos va utilitzar una arma blanca que rep el nom de 'diable'. Es tracta d'un tipus de ganivet fet a mà que compta amb diverses fulles manipulades.

El fet de tenir a l'abast elements perillosos com aquest, fa que els interns esdevinguin més violents. Per això, durant els aldarulls es van viure molts moments de tensió amb agressions, insults i, fins i tot, amenaces de mort als funcionaris.

Tant l'agressor de l'intern com l'agressor dels treballadors han estat traslladats de centre penitenciari.

Tres funcionaris ferits

Quan es van iniciar els aldarulls al pati, els treballadors de la presó van intervenir-hi per aïllar els dos implicats. Un dels reclusos va oferir una forta resistència, enfrontant-se als funcionaris i agredint-ne un amb una puntada de peu. Un altre treballador va patir esgarrapades i un tercer un tall al dit, han explicat fonts penitenciàries.

Segons informa Unió General de Treballadors, el funcionari que va rebre una puntada al cap va agafar la baixa laboral.

UGT critica a la presó de Figueres

Des d'UGT manifesten l'incontrolable augment d'agressions i situacions conflictives a les presons. També posen èmfasi en la introducció de drogues que, segons el sindicat, potencien la violència i els ajustaments de comptes entre bandes.

De la mateixa manera, el sindicat critica el model de classificació intern de la presó de Figueres. Assegura que no veu cap lògica en què el centre inclogui, dins el mateix mòdul, reclusos amb diferents graus, permisos, edats i comportaments.

En el comunicat, UGT també reclama que «es deixin de premiar els interns més conflictius donant-los destins de gran responsabilitat pensant que així s’il·luminaran, quan precisament el resultat és el contrari, traslladant aquesta conflictivitat als tallers productius, i enviant un missatge clar al pati d’impunitat i premi per mala conducta».