Uns proxenetes armats amb dues pistoles i una destral agredeixen un altre a Vidreres

El possible motiu és un tram de carretera on una dona exerceix la prostitució

Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra | cedida

Batalla com a les millors pel·lícules d'acció a Vidreres, a la comarca de la Selva, aquest dimecres a la tarda. Uns suposats proxenetes armats amb dues pistoles, una destral i també un ganivet van atacar-ne un altre, que aparentment tenia un deute de 300 euros amb ells. El motiu real, segons apunta el 'Diari de Girona', és el control d'un tram de carretera on una dona exerceix la prostitució. 

Van acudir a la casa de l'agredit amb cotxes de gamma alta

Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, quan els agressors, d'origen romanès, van presentar-se a casa de la dona i del seu proxeneta, situada a la urbanització Aiguaviva Park, amb tres cotxes, dos dels quals de gamma alta. Allà, van amenaçar la dona i van ferir el proxeneta donant-li un cop al cap amb la destral, per després fugir. 

Amagats en una casa ocupada de Lloret de Mar

A continuació, l'afectada va avisar els Mossos d'Esquadra, assegurant que els agressors els reclamaven diners per tal que ella pogués continuar exercint en aquest punt de la carrereta.  La policia va seguir llavors el rastre dels assaltants, gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat, fins a una casa ocupada del municipi de Lloret de Mar, i allà va detenir dos dels presumptes agressors, acusats de delictes de lesions i amenaces.

Es tractava de dos homes de 28 i 43 anys, tots dos d'origen romanès, amb nombrosos antecedents per robatori amb força, lesions, amenaces, i atemptats a agents de l'autoritat.  Al mateix temps, el ferit de Vidreres també va quedar detingut, perquè tenia un requeriment judicial pendent. 

Girona, entre la prostitució i el tràfic de drogues

El cas no és una excepció, i és que Girona s'ha convertit en un dels eixos principals de la prostitució i el tràfic de drogues al nostre país. La proximitat amb la frontera francesa fa que molts ciutadans d'aquest país decideixin acudir als prostíbuls de l'Alt Empordà. De fet, això ha propiciat que el petit municipi de la Jonquera es converteixi en el municipi català amb més prostitutes, amb una per cada deu habitants.

A més, també són habituals les intervencions dels Mossos d'Esquadra contra els cultius de marihuana. Es pot dir que la demarcació catalana s'ha convertit en l'«hort» europeu del cànnabis, un fet que preocupa i molt la policia. Com a exemple, l'any 2017 es va destruir el doble de marihuana que el 2016, amb més de 5.500 quilos de droga confiscats. 


Comentaris

envia el comentari