Ataquen a cops de pedra un matrimoni i el seu nadó a Badalona

La família ha sigut víctima d'una agressió xenòfoba per part d'una trentena de veïns que els han increpat amb insults racistes

Captura del vídeo de l'agressió xenòfoba a Sistrells (Badalona) el febrer del 2020
Els Mossos van haver d'emportar-se la família i portar-la als serveis socials | Twitter
 

Una trentena de veïns del barri Sistrells de Badalonahan agredit un matrimoni i el seu nadó de pocs mesos, durant la matinada d'aquest passat dimecres. L'usuari de Twitter 'òmnia' ha explicat els fets a través de les xarxes socials.

Segons explica al seu compte, els veïns van decidir desocupar a la força la família, que estava vivint en una casa abandonada del barri. «La situació ha estat molt greu. Els veïns han destrossat la porta principal», comenta sobre el que havia pogut presenciar. Afegeix, a més, que els residents de la zona van començar a llençar pedres d'obra a l'interior de la casa mentre cridaven insults racistes a la família.

La mateixa persona assegura que abans de les agressions van acudir els agents dels Mossos d'Esquadra, que van fer acte de presència però van acabar marxant al·legant que sense ordre judicial no es podia desallotjar la casa. 

En un moment donat, el matrimoni va decidir sortir amb el nadó a l'esquena. «En sortir la família, els veïns els han llençat objectes de pes que hi havia al jardí. He vist com alguns agafaven pals de ferro. Esgarrifós. Crits i plors. Tres persones contra trenta», comenta 'òmnia' sobre el que van haver de sofrir.

Ella mateixa, en veure la situació, va trucar el 112 i les autoritats es van presentar ràpidament al lloc dels fets per emportar-se la família, com es pot observar al vídeo que ha penjat a Twitter.

L'alcalde de Badalona s'ha pronunciat al respecte

Álex Pastor ha denunciat aquest «lamentable succés» a les xarxes socials, criticant les «conductes indesitjables» per part dels veïns que van fer fora a la família del pis que ocupaven. «L'ocupació il·legal no està permesa però el que mai hem de tolerar és la violència o la discriminació al diferent», ha piulejat Pastor.

Segons l'alcalde, la família està atesa pels serveis socials i ha passat la nit al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUEB).

 

  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari