Denuncien una agressió sexual a una noia a l'acampada de plaça Universitat de Barcelona

La noia ho va denunciar al Punt Lila instal·lat pels mateixos manifestants

Acampada de protesta a plaça Universitat
L'acampada de plaça Universitat fa un parell de setmanes que va començar   | ACN

Una noia que formava part de l'acampada de plaça Universitat, a Barcelona, va denunciar la setmana passada que havia estat víctima d'una presumpta agressió sexual en una de les tendes, segons han confirmat fonts de l'organització de la protesta. Sembla que els fets van tenir lloc la matinada de dimecres a dijous, i la jove ho va explicar a l'anomenat Punt Lila instal·lat a l'indret pels mateixos manifestants. 

Després va abandonar la protesta, han afirmat les mateixes fonts. Des de l'acampada s'ha condemnat aquest fet i qualsevol mena de comportament masclista. De moment no ha transcendit si la víctima ha posat els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que a preguntes periodístiques han indicat que estan recopilant informació sobre la qüestió.

Preocupats per un «imminent desallotjament violent»

D'altra banda, els acampats a plaça Universitat també han volgut fer públic, després que dissabte els Mossos identifiquessin 117 persones i en detinguessin una a causa d'un requeriment judicial pendent, que pateixen per un «imminent desallotjament violent». Afirmen que se senten desemparats i fan una crida a «tothom que comparteixi aquesta lluita» a empoderar-se amb ells.

Sobre la identificació, han recordat que a partir de les sis de la matinada les «forces d'ocupació» van irrompre a la zona i van identificar totes les persones que hi eren per «intentar coaccionar-les». També han denunciat que hi va haver «nous episodis d'abús de poder, comentaris masclistes i homòfobs» i han assegurat que «en cap moment» se'ls va informar del motiu de les identificacions. Els Mossos, per la seva banda, justificaven dissabte la identificació assegurant que l'acampada de plaça Universitat és una «concentració no comunicada amb ocupació de l'espai públic».

En el marc de la mateixa acció, els agents també van requisar una trentena de tanques metàl·liques i un lavabo portàtil Poly Clean, després que una empresa constructora hagués denunciat el dijous anterior que aquest material havia estat sostret d'una obra propera a l'Eixample. A aquest respecte els portaveus de l'acampada han manifestat: «impugnem el robatori».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari