Persones al metro de Barcelona

Dos individus ataquen sense miraments un vigilant de Renfe a Barcelona

Els autors dels fets presentaven símptomes d'anar beguts i no volien pagar el bitllet


Nou episodi de violència a Barcelona amb un vigilant de seguretat com a víctima. Aquest passat diumenge dos joves van atacar un treballador de seguretat de Renfe a l'estació de la Sagrera. Els dos individus van agredir el vigilant fins que una companya de la víctima, també vigilant de seguretat, va aturar els agressors. Segons avança 'La Vanguardia', fonts properes a la víctima haurien explicat que l'origen de la discussió i posterior agressió s'hauria originat després que els dos autors dels fets intentessin colar-se a l'estació sense pagat el bitllet corresponent.

A més, les mateixes fonts haurien assegurat que els dos joves mostraven signes d'anar beguts i que havien reaccionat de manera molt violenta a les paraules del vigilant de seguretat, qui els va recordar que havien de pagar el bitllet i els va cridar l'atenció per no haver-ho fet.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els fets van tenir lloc concretament la nit de dissabte, abans que arribés un dels últims trens de la jornada a l'estació de la Sagrera. Un vídeo difós a les xarxes socials mostra el moment exacte quan els dos joves colpegen sense miraments el treballador de Renfe, que intenta defensar-se de les empentes que li propinen, sense èxit. L'home acaba caient a terra i un dels agressors, sense fer cas dels crits dels presents, propina diverses puntades de peu al vigilant, fins que per sort la seva companya, auxiliar de seguretat de l'estació, apareix en escena i aconsegueix aturar l'agressió.

Identificats els autors de l'agressió

La víctima ha presentat una denúncia, que acompanya del justificant mèdic de les lesions que van ocasionar-li els dos individus en atacar-lo. Concretament, van haver d'atendre'l, segons el mitjà citat, per una «contusió facial i a nivell de l'espatlla esquerra». Pel que fa als autors dels fets, els Mossos, que van acudir al lloc de l'agressió, van poder identificar tres responsables.

Després d'aquesta nova agressió contra aquest treballador de Renfe de la ciutat comtal, el col·lectiu de vigilants i auxiliars ADN Sindical de Seguretat i Serveis de Catalunya torna a denunciar la «creixent violència» que asseguren que pateixen. Segons el mitjà citat, fonts del col·lectiu asseguren estar farts de l'ambient tens que es respira en general al transport públic de Barcelona i demanen posar fil a l'agulla.

Per descomptat, les imatges han indignat els usuaris de Twitter que han pogut veure el vídeo de l'agressió. Alguns retreuen falta de justícia davant de casos com aquests i critiquen la impunitat envers els joves protagonistes i altres recorden les situacions perilloses a les quals s'enfronta aquest sector, moltes vegades, en solitari, i només per fer la seva feina com toca i, per exemple, no permetre que algú es coli a una estació i agafi un tren o un metro sense pagar, com sí que fan la majoria dels ciutadans.