Agredit violentament el policia que vigilava la porta de l'Ajuntament de Terrassa

L'agent de la Policia Municipal feia les tasques de vigilància de l'edifici municipal sol | L'agressor, un noi jove, ha estat detingut a al zona de la Rambla

Imatge d'arxiu de la porta d'entrada a l'Ajuntament de Terrassa.
Imatge d'arxiu de la porta d'entrada a l'Ajuntament de Terrassa. | CatalunyaDiari.cat

Aquesta matinada de dissabte, 27 d'octubre, un home ha agredit violentament el policia que vigilava la porta de l'Ajuntament de Terrassa. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, un individu s'ha acostat a l'agent, que estava sol fent aquestes tasques de control de l'edifici municipal, i l'ha començat a agredir quan l'agent li ha recriminat que orinés a les portes del consistori. De resultes de la baralla, l'agressor ha estat a punt de robar l'arma a l'agent i ha arribat a treure-li el cinturó on hi portava l'arma i altres de les eines policials.

L'agressor, detingut per la Policia Municipal a la Rambla

L'agent, d'uns 60 anys, ha hagut de ser atès a un centre mèdic tot i que no ha resultat ferit greu. A primera hora del matí ha rebut l'alta amb contusions a la cara. Quan l'agent agredit va donar l'avís per l'emissora, diverses patrulles van poder arribar al lloc dels fets i tot i que l'agressor va marxar corrents, el van poder detenir a la zona de la Rambla. Es tracta d'un noi de 17 anys que estava en una zona d'oci propera a l'Ajuntament i segons les primeres informacions, anava sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

La Policia Municipal ha obert una investigació per aclarir els fets i han passat el cas als Mossos d'Esquadra. Entre els diversos serveis que fa la policia de Terrassa hi ha la vigilància perimetral i de la porta de l'accés a l'edifici de l'Ajuntament de Terrassa durant les 24 hores del dia. Des del consistori s'ha confirmat a CatalunyaDiari l'agressió.

Un sol agent a la porta de l'Ajuntament

Segons han explicat fonts del SPL, un dels sindicats amb més representació a les policies locals de Catalunya, aquest servei s'havia pactat que es faria sempre amb dos agents però la direcció de la policia d'aquest municipi del Vallès els caps de setmana el planifica amb només un agent. Des del sindicat, a més de creure que s'ha faltat a l'acord que es va fer, també assegura que si hi hagués hagut dos agents a la porta del consistori s'hauria pogut repel·lir l'atac que ha sofert l'agent aquesta matinada. L'acord de planificar dos agents a la porta de l'Ajuntament de Terrassa es va fer també tenint en compte el nivell d'alerta terrorista de 4 sobre 5 activat a Catalunya des dels atemptats de França de 2015 i elevat arran dels atemptats del passat mes d'agost a Barcelona i Cambrils.

Pels sindicats, però, aquest incident només és la punta de l'iceberg. Des del SPL Terrassa es creu que falten més de 130 agents a la policia municipal i que no s'estan pagant les hores extres als agents. La falta d'aquestes hores extres és el que ha impedit que aquesta matinada hi hagués dos agents a la porta de l'Ajuntament, tal com s'havia acordat entre la direcció de la policia i els representants sindicals de la policia de Terrassa. SPL Terrassa acusa directament l'intendent major i els polítics responsables de la policia municipal de l'agressió que ha rebut el seu company aquesta matinada.


Comentaris

envia el comentari