El presumpte agressor de la Laia podria haver planejat el seu assassinat des del bar de davant de casa

Joan Francesc López Ortiz, l'acusat del crim, és un consumidor «habitual» d'alcohol i drogues, segons el seu advocat

Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirgit pels Mossos d'Esquadra
Joan López, presumpte assassí de la Laia, amb les lesions provocades pels tiets de la nena mentre és dirigit pels Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

El cas de la nena de 13 anys assassinada a Vilanova i la Geltrú continua portant cua. Dilluns passat, un veí dels seus avis va sortir al seu pas quan aquesta marxava de l’habitatge en qüestió per agredir-la sexualment i, posteriorment, asfixiar-la. Tot i això, són moltes les preguntes per resoldre —l'home podria haver anat begut quan va cometre el crim— i les incògnites que giren al voltant del tràgic succés.

Una d’aquestes incògnites, doncs, especula amb el fet que l’assassinat de la menuda Laia podria haver estatpremeditat. I és que el presumpte autor del crim, Joan Francesc López Ortiz, va veure des d’un bar de davant de casa seva, com la menuda pujava les escales fins al domicili dels seus avis a la localitat del Garraf. Hauria estat aleshores quan, segons ‘El Programa de Ana Rosa’, l’home podria haver tramat el posterior assassinat de la petita.

L’home estava prenent una cervesa davant de casa seva

Joan Francesc López Ortiz, acusat per l’autoria de la tragèdia, hauria estat prenent una cervesa minuts abans de l’atrocitat. Passaven només deu minuts de les cinc de la tarda del dilluns, 4 de juny, quan l’acusat va pagar a l’instant una cervesa que va fer mentre era davant del seu bloc de pisos.

El periodista de 'El Programa de Ana Rosa', accedint al bar on era l'home
El periodista de 'El Programa de Ana Rosa', accedint al bar on era l'home | Telecinco

 

Va ser aleshores quan, segons el programa citat, l’home va veure com la petita entrava a casa dels seus avis. El bar, però, disposa de quatre càmeres de seguretat i els Mossos d’Esquadra ja disposen de les imatges per estudiar-les.

En funció d’aquestes, doncs, els agents del cos podran determinar quina és l’actitud que tenia l’home, només dues hores abans de la defunció de la menuda. «No tenia pinta de fer el que va fer», revela, tot i això, un veí de la localitat que era en aquell bar amb el presumpte autor dels fets.

El seu pare va trucar als avis a les set de la tarda

«Que baixi la nena, ja estic arribant». Aquest va ser el missatge del pare als avis de la Laia i, pel qual, la petita es va disposar a baixar les escales del pis. Hauria estat en aquest moment, doncs, quan el presumpte assassí hauria sortit al pas de la nena per procedir amb la seva agressió i intentar enganyar posteriorment els Mossos. 

El periodista de Telecinco, davant el domicili del presumpte assassí de la Laia
El periodista de Telecinco, davant el domicili del presumpte assassí de la Laia | Telecinco

 

‘El Programa de Ana Rosa’, en aquest sentit, ha intentat recrear la situació que es va viure dilluns passat i ha conclòs explicant que la nena només hauria tardat uns 5 segons en baixar de casa seva, fins passar per la porta del presumpte agressor. «El més probable, doncs, és que l’assassí l’estigués esperant», clou el periodista del programa de Telecinco. 


Comentaris

envia el comentari