ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Aïllen una vintena de dones internes a la presó Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires a causa d'un conflicte

L'incident va tenir lloc quan una de les preses va ser reduïda en resistir-se a un escorcoll i un altre grup es va negar a sopar en defensa de la seva companya

Imatge de la presó Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires. | Cedida

Una vintena de dones internes a la presó Brians 1 de Sant Esteve Sesrovires ha sigut aïllada al Departament Especial de Règim Tancat. L'incident va tenir lloc fa una setmana quan un grup de preses es va negar a sopar, fet que els funcionaris van qualificar de molt greu. El Central Sindical Independent i de Funcionaris acusa una psicòloga d'envalentir les internes en ple conflicte i no descarta que acabi en denúncia. Els fets van tenir lloc el passat dimecres, 31 de maig, quan una de les internes es va negar a un escorcoll i es va resistir, segons fonts del departament de Justícia. Els funcionaris de la presó sospitaven que duia droga, la van reduir però va fugir cap al pati del mòdul. Un grup de 17 preses van protestar amb insults i es van negar a sopar, acció que els hi va costar l'aïllament, ja que és obligatori entrar al menjador quan ho ordenen els funcionaris.

  

A les 11 del mateix dia, el director i la subdirectora de dones van decidir traslladar a les internes al departament especial de règim tancat, com a càstig per una conducta inadequada. L'aïllament comporta que les afectades no poden participar en tallers ni activitats col·lectives. Quatre de les internes van tornar a la vida ordinària l'endemà i la resta van ser sancionades amb una reclusió al departament especial de Brians 1 durant deu dies. Cinc dels casos estan sent estudiats per a una regressió al primer grau.

Segons explica 'Cadena Ser', Ivan Buendía, delegat del sindicat CSIF a Brians 1 ha explicat que els conflictes són bastant habituals perquè es tracta de l'única presó a Catalunya que té un departament d'aïllament i a més es poden comunicar.


Comentaris

envia el comentari