YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Així és una entrevista per ser prostituta a Barcelona

Promeses de molts diners i una feina al llindar de la legalitat

La jove relata com el negoci balla entre la «legalitat i el proxenetisme» | CatalunyaDiari.cat

Una jove s'atreveix a assistir a una entrevista per ser prostituta a Barcelona. Troba el reclam al portal 'Milanuncios' i acaba relatant a 'Código Nuevo' la seva experiència. Pel camí, promeses de grans sumes de diners i condicions precàries en què és necessària una total disposició per satisfer a tots els clients que es posin al davant.

Tot comença quan la jove es troba amb el gerent i encarregat de contractar-la, a qui ella anomena 'M'. El gerent intenta convèncer-la ràpidament que la feina consta de molts ingressos i d'una transparència total: «Si et quedes al club, faràs torns de vuit hores. La mitja hora són 120 euros i l'hora 200. La noia disposa de 60 copes i hi ha ampolles que costen fins a 2.000 euros». 

L'empesari triga a anar al gra, però quan ja sembla que es tracta d'una feina normal i corrent, comença amb els detalls: «Si vas al domicili, les tarifes són una mica més baixes, la meitat que al club. Si necessites allotjament, pots quedar-te al club, i si algun dia no treballes, et donem 30 euros diaris de manteniment, per si tens la regla o alguna cosa així». I el gerent segueix descrivint una feina que sembla legal: «Per cada copa a què et convidin, t'emportes la meitat, i el mateix amb els serveis, pagues el 50% en concepte de lloguer de l'habitació».

Molts diners a la butxaca, clients estrangers i un negoci que la jove relata que es troba «entre la legalitat i el proxenetisme». L'advocada i coordinadora de la Comissió per a la Investigació del Maltractament a les Dones admet que no és il·legal tot i ser penalment dubtós: «Com que no existeix abús ni una situació de vulnerabilitat, violència, engany o extorsió, la judicatura considera que és perfectament legítim, legal i no sancionable pel nostre codi penal».

La protagonista d'aquesta experiència, no obstant això, sap que impedir la possibilitat de negociar les tarifes sí que és un delicte a l'Estat espanyol. Núria Golanó, responsable de màrqueting de la casa de cites Apricots, aporta un punt de vista diferent: «El club hauria de cobrar sempre el mateix, independentment de qui hi ha o què s'estigui fent. A partir d'aquí, la resta és cosa teva». A Apricots, les noies paguen 45 euros per habitació i després elles decideixen quins preus estipulen per a cada servei. 

El club Apricot permet a les noies cobrar el preu que decideixin pels seus serveis. | CatalunyaDiari.cat

 

La conversa amb la responsable d'Apricot fa veure a la jove que el que el gerent descriu sí que és proxenetisme. «Qualsevol noia que treballa lliurement ha de tenir la capacitat de decidir. L'agència o el club fa d'intermediari, tothom té dret a marxar», li explica Núria Golanó. El gerent, mentrestant, no acaba de descriure amb exactitud la legalitat del seu negoci. L'assessorament que rep la jove és, simplement, el relat d'una feina fàcil, ràpida i molt ben pagada. 

Finalment, el relat no aconsegueix concloure si estem davant d'un problema que realment desafia la legalitat. El portaveu de la Policia Nacional a Catalunya, José Antonio Nin, sap que és una llacuna legal: «Desgraciadament, només podem perseguir el maltractament de persones, les dones que estan sent obligades a exercir la prostitució mitjançant la violència, amenaça o xantatge». «La línia de la coacció és molt fina, i això sí que és delicte», assegura el policia. 


Comentaris

envia el comentari