IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Així va gravar una càmera el moment en el qual la presumpta víctima es reunia amb 'La Manada'

A l'enregistrament apareix la jove parlant amb els nois instants abans de la presumpta violació

La captura del vídeo del momento clave
La captura del vídeo del moment clau | cedida

Setmana clau per a la resolució del cas de la presumpta violació d’una jove a Pamplona per part de ‘La Manada’. De fet, cada prova nova que apareix pot ser clau en la determinació final d’un dels casos més polèmics i mediàtics dels últims temps. I en aquest cas, una de les proves que poden ser definitives és l’aparició d’un vídeo, publicat pel programa ‘Expediente Marlasca’ de La Sexta, en el qual es pot apreciar com ‘La Manada’ va iniciar una conversa amb la jove durant les festes de San Fermín de 2016.  

A l’enregistrament, s'aprecia al grup durant les festes de San Fermín de 2016, a la Plaza del Castillo de Pamplona. La noia apareix parlant amb un dels membres del grup andalús mentre que, segons després, la presumpta víctima queda envoltada per la resta d’integrants de ‘La Manada’.  

Aquesta seria l'evidència dels moments previs a la suposada violació, en la qual la jove —segons la seva declaració— estaria explicant als nois que marxava a dormir, moment en què aquests van oferir acompanyar-la. Per contra, la versió dels joves és diferent, ja que van assegurar que «estàvem beguts i anàvem al que anàvem. Li vam proposar anar a un lloc més tranquil i ella va dir que sí».

Primera sessió a porta oberta

Una de les crítiques més assídues al procés judicial és que aquest s’ha mantingut a porta tancada en tot moment. Les nou sessions dutes a terme fins el dia d’avui, s’han allunyat de l’exposició pública per, precisament, preservar la intimitat de la denunciant i evitar l'exposició dels acusats.

No obstant això, la Segona Audiència ha decidit un canvi d'estratègia per a la presentació definitiva de conclusions, a la que hi podran accedir 24 ciutadans i 46 periodistes. Els assistents a la presentació, seran els encarregats d’escoltar quatre acusacions personades: Fiscalia, acusació particular i acusacions populars exercides pel Govern de Navarra i l'Ajuntament de Pamplona.

Demanen més de 20 anys de presó

Les penes sol·licitades superen les dues dècades de presó. El govern de Navarra hauria reclamat 25 anys i nou mesos, mentre que el Ministeri Públic hauria fet una petició de 22 anys i 10 mesos. En tots dos casos, es demana una indemnització per a la jove de 250.000 euros, mentre que la Fiscalia en demana 100.000.

D’altra banda, l'advocat de l'acusació particular, Carlos Bacaicoa, ha assegurat a la seva arribada al Palau de Justícia que «guanyarem el cas», explicant que té «bones sensacions».

El abogado de la víctima claro: «El asunto se va a ganar»
L'advocat de la víctima, clar i directe: «Guanyarem el cas» | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari