Així ha sigut l'operatiu que ha acabat amb Younes Abouyaaqoub, el terrorista fugat de Barcelona

El terrorista ha sigut abatut quan feia com que accionava una bomba
 
 
Actualització: 19.08 hores

 

 

S'ha confirmat que la furgoneta relacionada amb l'incident i amb la qual s'ha desplaçat l'acompanyant del terrorista s'ha trobat buida. L'operatiu segueix funcionant a Sant Sadurní. Des de la localitat es recomana que es tanquin portes i finestres i que no s'informi sobre la ubicació de dispositius policials. 

 

Un agent que ha intervingut en la recerca a Sant Sadurní | Cedida

 

Actualització: 18.50 hores

 

 

Segons informen els cossos policials, sembla que estan perseguint un sospitós a Sant Sadurní, vestit amb texans, camisa negra i mànigues blanques. Segons se sap els Mossos d'Esquadra han fet tancar l'ambulatori de la ciutat i hi ha gent tancada als comerços. Aquest sospitós seria un acompanyant del terrorista Younes Abouyaaqoub.

 

 

 

Actualització: 18.20 hores

 

Els Mossos d'Esquadra han establert un ampli operatiu per tal de localitzar el possible acompanyant del terrorista Younes Abouyaaqoub. Els agents han localitzat ja la furgoneta en la qual s'ha desplaçat l'ajudant, tot i que aquest encara no s'ha trobat. En un àudio intern dels Mossos permet escoltar com un dels agents explica que l'home al qual han disparat podria ser «el de la furgoneta», tal com ha avançat el diari 'El Confidencial'.

 

Els agents han abatut Younes Abouyaaqoub, autor de l'atemptat de Barcelona. Els fets han tingut lloc prop de la depuradora de Subirats (Alt Penedès), on el cos policial ha abatut el terrorista. El cos policial ha disparat contra el terrorista quan aquest s'ha tret la samarreta i ha mostrat el cinturó d'explosius que duia posat. Els Mossos han confirmat també a través dels agents del TEDAX que el cinturó d'explosius és fals. Els Mossos han conegut la localització de l'autor de l'atemptat a la ciutat comtal gràcies a l'alerta de veïns de la zona, segons informa 'Crónica Global'.

 

 

 

Younes Abouyaaqoub va ser el conductor de la furgoneta | Cedida

Segons expliquen els veïns, un home d'aspecte molt semblant al del terrorista de les Rambles es trobava prop de la depuradora. Quan una dona l'ha increpat, aquest ha sortit corrent en direcció a unes vinyes. Ha estat allà quan una patrulla de Mossos, que s'ha apropat ràpidament al lloc dels fets, l'ha interceptat. Younes Abouyaqoub, que s'ha confirmat que és l'home abatut a Subirats, és l'autor confirmat de la massacre de Barcelona, i també el responsable de la mort de Pau Pérez, que va morir apunyalat al seu cotxe. 

 

 

L'incident ha tingut lloc prop de la depuradora de Subirats | Cedida

Actualització: 19.45 hores.

Els Mossos informen que la situació està controlada i ja no hi ha més terroristes relacionats amb l'operatiu d'avui. Tots els implicats han sigut detinguts o abatuts com a conseqüència de les seves accions. Encara no s'ha realitzat una reconstrucció dels fets relatius als moviments que va fer el terrorista abatut, Younes Abouyaaqoub des del moment de l'atemptat fins que ha sigut abatut. Actualment s'està realitzant una inspecció ocular, un procés policial que consisteix a identificar proves, indicis i elements tals com ADN o restes de fibres. El terrorista abatut ha sigut identificat positivament com Younes Abouyaaqoub, després d'haver comparat les petjades amb el sistema identificatiu i obtenir coincidències en les crestes interpapil·lars en 12 punts. La imatge del terrorista no s'ha difós fins avui, ja que no es tenia la certesa que fos el conductor de la furgoneta usada a l'atemptat. El que ha alertat als agents ha sigut l'excés de roba que duia el sospitós tenint en compte la calor que feia. El sospitós anava armat amb ganivets.  L'operatiu antiterrorista segueix actiu, independentment del tancament de l'operatiu que s'ha tancat avui. Els Mossos han abatut al sospitós quan aquest s'obria la camisa, fent com que duia una bomba.

 

Mossos de l'operatiu policial | ACN

 
Actualització: 20.30 hores. Així ha estat l'operatiu policial

Agents dels Mossos, seguint la pista del terrorista més buscat a Catalunya, Younes Abouyaaqoub, han activat un protocol d'intervenció a la ciutat de Sant Sadurní, on s'ha donat l'avís. Al municipi s'havia trobat una furgoneta en la qual podia haver viatjat el terrorista. Rapidament s'han mogut per la ciutat diversos equips tàctics, que es movien per parelles o per grups de tres. Aquests equips tenien un membre armat amb el fusell i l'escut, que s'usava per protegir la rereguarda, mentre l'agent que anava al capdavant avançava per les zones en conflicte. Al final, els agents han aconseguit abatre al sospitós, després que crides Al·là és gran! I fes veure que s'obria la camisa per activar un dispositiu bomba.Comentaris

envia el comentari