YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Així va ser l''Operació Nemo' que la Guàrdia Civil va realitzar per detenir Ana Julia Quezada

Els agents asseguren que l'assassina de Gabriel Cruz va ser la principal sospitosa des dels inicis de la recerca

Imagen de archivo de Gabriel Cruz Ramírez.
Imatge d'arxiu de Gabriel Cruz. | Cedida

El Tinent Coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Almeria, José Hernández Mosquera, ha relatat com va ser l'operatiu que els agents van realitzar per descobrir el cos sense vida de Gabriel Cruz, així com per detenir la seva assassina Ana Julia Quezada, el qual van anomenar 'Operació Nemo', en honor al menor de 8 anys. 

Així doncs, Mosquera va indicar que la investigació va ser exitosa després de la detenció de l'assassina confessa, a qui va qualificar de «manipuladora, obsessiva, egocèntrica, de màxima fredor i amb ambició econòmica».

També va parlar del petit Gabriel, sobre el qual diu que es tractava d'un nen «educat, amorós i respectuós», motiu pel qual es va refusar la versió d'Ana Julia, qui el va titllar d'agressiu. De la mateixa manera, Hernández Mosquera va assegurar que, durant tota la recerca, van treballar amb la premissa que el nen «estava viu».

Las calles de Almería se han inundado de 'pescaítos' y lazos azules en apoyo a Gabriel Cruz
Els carrers d'Almeria es van emplenar de 'peixets' i llaços blaus en honor a Gabriel Cruz. | GTRES

Els agents sempre van sospitar d'Ana Quezada

El Tinent Coronel de la Guàrdia Civil també va assegurar que, des del començament de la recerca, Ana Julia Quezada va ser la principal sospitosa del cas. I és que José Hernández Mosquera va considerar que les seves accions la delataven, tot i que encara que no comptaven amb proves per assenyalar-la directament. 

Tanmateix, es va descartar la possibilitat que la investigada treballés amb terceres persones, motiu pel qual sempre es van centrar a vigilar-la directament a ella. Mosquera també va confirmar que Gabriel no va estar retingut durant molt de temps, ja que la mort del menor es va produir el mateix dia de la seva desaparició. 

Sobre els fets, va relatar que el petit va sortir de casa de la seva àvia, a Las Hortichuelas, el 27 de febrer a les 15.30 hores. A les 18.00, quan l'àvia va anar a buscar-lo, es va adonar que mai havia arribat al domicili dels seus cosins, per la qual cosa els familiars van començar a buscar-ho.

Ana Julia Quezada durante la búsqueda de Gabriel
Imatge d'arxiu d'Ana Julia Quezada durant la recerca de Gabriel. | Antena 3

 

Finalment, i després de no poder trobar-lo, a les 20.30 hores els pares de Gabriel Cruz es van ficar en contacte amb el 112, per advertir a la Guàrdia Civil de la seva desaparició. És llavors quan comença el dispositiu de recerca que, després de la seva tràgica resolució, es va passar a nomenar ‘Operació Nemo’.

Ana Julia Quezada va actuar per gelosia

A hores d'ara, Ana Julia Quezada està imputada pels presumptes delictes d'assassinat, detenció il·legal i contra la integritat moral, després de determinar-se que ella sola va assassinar Gabriel Cruz per la gelosia que li tenia. 

Tanmateix, els agents senyalen que Ana Quezada va cometre incongruències i moviments estranys, com l'aparició de la samarreta que, casualment, va trobar ella mateixa. No obstant això, la Guàrdia Civil va actuar, en tot moment, amb l'esperança de trobar al menor amb vida.


Comentaris

envia el comentari