rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Així eren el Marc i la Paula, la jove parella assassinada al pantà de Susqueda

La parella del Maresme va desaparèixer el passat 24 d'agost del 2017
La imatge del Marc i la Paula entrant a la sucursal de CaixaBanc de La Cellera de Ter. | Cedida

 

Els assassinats de Paula Mas i Marc Hernández, la jove parella de 21 i 23 anys que van ser assassinats el passat 24 d’agost al pantà de Susqueda, van provocar un enorme sentiment de tristesa arreu del territori.

 

Durant aquests últims 8 mesos, hem vist circular, reiteradament, la imatge de la parella del Maresme entrant a la sucursal de CaixaBanc de La Cellera de Ter, a la comarca de La Selva, del passat 24 d’agost al voltant de les 9.43 hores del matí, només dues hores i mitja abans de ser assassinats, tal com relata ‘La Vanguardia’ en un reportatge sobre la parella catalana.

 

Els joves havien dormit a l’interior del cotxe del pare d’ella, un Opel Zafira blau, com ja havien fet altres vegades, el qual condicionaven amb un matalàs inflable per dormir. A la imatge de les càmeres de seguretat del CaixaBanc, es veu que els joves vestien amb dessuadores de màniga llarga, el que dona a entendre que s'acabaven de despertar i encara tenien el fred en el cos.

Paula i Marc, una parella excepcional

I és que malgrat la poca informació que es té de la parella del Maresme, ara, i a través dels més de 2.500 folis que agrupa la investigació dels Mossos d’Esquadra sobre l’assassinat de Marc i Paula, es pot conèixer una mica més sobre la vida dels dos joves.

 

Segons comenta el citat mitjà, la Paula i el Marc mantenien una relació sentimental «madura i sana» des de feia quatre anys, tal com van assegurar els seus familiars i amics als investigadors. Es van conèixer assistint a un curs d’informàtica en què la Paula era l'única noia de la classe. Tot i que al principi ho va passar malament, va conèixer al Marc, amb qui va trobar una complicitat única.

 

Tanmateix, ella feia sis mesos que treballava al Carpi Pizza de Vilassar de Mar, al Maresme, i donava classes de reforç a alumnes de primària, tal com relata ‘La Vanguardia’. Així doncs, Paula es trobava en un gran moment personal i era immensament feliç.

 

Imatge d'arxiu de la Paula Mas. | Mossos d'Esquadra

 

La Paula era una noia ordenada i rigorosa, elaborava llistes, escrivia el que feia a un quadern blau i anotava pensaments i lletres de música en folis que adornaven les parets de la seva habitació i que sempre l’acompanyaven. De fet, dos d'aquests folis van aparèixer a l'interior de l'Opel Zafira, rescatat del fons del pantà quatre dies després de la seva desaparició.

 

Els seus pares també van lliurar alguns d’aquests folis on la jove escrivia els seus pensaments i emocions als  investigadors perquè comprovessin, amb les paraules manuscrites onze dies abans per ella, com se sentia: «I amb el Marc tot és perfecte. CAP queixa. I sí, ara sí que sóc molt feliç i em va tot genial. Estic vivint la vida com vull... Em veig capaç de tot», escrivia la Paula en una de les seves notes.

Una parella feliç i il·lusionada

Malgrat que els pares de la noia sí que coneixien la relació que mantenia amb el Marc, els pares del Marc ho sabien de refilada. De fet, el jove els va comentar que anava al pantà amb uns amics. Així doncs, els va demanar permís per emportar-se el caiac familiar.

 

Segons relata el citat diari, durant la tarda del 23 d’agost, el Marc va estar comprovant que el caiac funcionava bé i que no perdia aire. El jove l’havia estat preparant durant tota la tarda perquè tot estigués perfecte. I és que el Marc era molt estimat, i la seva relació amb la Paula, segons expliquen totes les persones del seu entorn, l’havia centrat i el feia molt feliç.

 

Imatge d'arxiu del Mar Hernández. | Mossos d'Esquadra

 

El Marc somiava en ser pilot d'avió, però la seva dislèxia, diagnosticada amb molta tardança, li va fer perdre confiança en la seva capacitat d'estudiar, convertint-se en un noi tímid i apartant-se dels llibres. Malgrat tot, això va provocar que el Marc se centrés, completament, en la seva altra gran passió: la naturalesa.

 

Així doncs, va estudiar un grau d'agent forestal, a Santa Coloma de Farners, i somiava poder treballar d’alguna cosa relacionada amb el medi ambient. De moment, però, s'havia compromès amb un tiet seu per ajudar-lo des de casa amb les finances d'un negoci de compra i venda per internet.

 

Però tenia plans amb la seva noia. Feia poc que el Marc i la Paula s'havien presentat a una entrevista per treballar de masovers a una masia. No els van seleccionar, però la idea de seguir provant els tenia il·lusionats i feliços.