Així era Paz Fernández, l'asturiana assassinada per un amic íntim

Un piragüista va trobar el seu cos sense vida a l'embassament d'Arbón

Paz Fernández, una de las mujeres desaparecidas en Asturias.
Imatge d'arxiu de Paz Fernández Borrego.  | Facebook

Els familiars i amics de Paz Fernández Borrego, la dona asturiana que desapareixia el passat 13 de febrer i que un piragüista va acabar trobant el seu cos sense vida a l'embassament d'Arbón tres setmanes més tard, la defineixen com una dona plena d'alegria i vitalitat

Fernández vivia en un barri dels afores de Gijón. Tenia dos fills, un dels quals ja era major d'edat i una nena de 6 anys. Tot i estar separada, Paz mantenia una bona relació amb el pare dels seus fills, amb qui tenia la custòdia compartida. De fet, quan Paz va desaparèixer, la filla petita es trobava amb el seu pare, perquè Paz pogués prendre's uns dies de vacances a Navia. 

Amant de les aventures i els viatges per carretera

I és que l'asturiana era una amant de les escapades i dels viatges per carretera. Tenia un gran esperit aventurer i sempre que podia, agafava el seu cotxe i conduïa fins a destins desconeguts.

De fet, Fernández va arribar a comprar-se una caravana, amb la qual realitzava llargs viatges per la carretera durant tota la nit, descobrint així, noves destinacions. Unes escapades que sempre acabaven davant el mar, el seu lloc preferit per desconnectar i gaudir de la soledat durant uns dies. 

Tanmateix, cal recordar que el dia de la seva desaparició, Paz es trobava a Navia, on havia decidit passar uns dies per desconnectar, com ja havia fet anteriorment. Així doncs, va reservar una habitació a un hostal després de quedar amb Javier Ledo, el seu assassí i el que considerava el seu amic. No obstant això, i després de quedar amb ell, ja no se la va tornar a veure més amb vida. 

Paz Fernández falleció a causa de fuertes golpes en la cabeza y en el cuello
Imatge d'arxiu de Paz Fernández Borrego.  | Facebook

 

Javier Ledo, l'assassí de Paz

En aquest context, cal recordar que el passat 23 de febrer a la tarda, Paz i Javier van quedar a l'hostal per anar a fer uns beures a diferents locals del municipi fins ben entrada la nit. Posteriorment, van anar a una casa que Javier tenia molt a prop de l'hostal, on se'ls va perdre la pista.

L'endemà al matí, els veïns de la zona van trobar vagant pels carrers a Bronco, el gos de Paz, però res d'ella. Al cap d'unes setmanes, un piragüista va trobar el seu cos sense vida a l'embassament d'Arbón. 

Finalment, Javier Ledo, el presumpte assassí confés de Paz Fernández, va acabar confessant la seva participació en el crim i va col·laborar amb els agents aportant noves pistes sobre el cas. 

 


Comentaris

envia el comentari