Ajuda a morir la seva dona malalta d'esclerosi múltiple i acaba detingut a Madrid

Ángel Hernández, tot i que ja ha estat posat en llibertat, va ajudar la seva dona, malalta terminal, a morir | La seva detenció ha provocat que el debat sobre l'eutanàsia torni a estar més viu que mai a l'Estat espanyol

Eutanàsia
Imatge d'Ángel Hernández amb la seva dona en un dels vídeos distribuits per denunciar que a Espanya l’eutanàsia encara no és legal | Telecinco / Cedida

El debat sobre la legalitat de l’eutanàsia s’ha reobert aquests dies després que hagi sortit a la llum un cas d’allò més comentat. Un home de 69 anys, Ángel Hernández, va ser detingut a Madrid per haver ajudat la seva dona, amb esclerosi múltiple, a morir. Tot i que l’individu va ser deixat en llibertat hores després en reconèixer que va subministrar una substància per ajudar a morir a la seva dona, el succés no ha evitat un gran debat sobre els perquès de l’eutanàsia.

En un vídeo, avançat per Telecinco i Cuatro, s’hi podia veure com Ángel, en un gest tant coratjós com consternador, ajudava la seva dona a tenir una mort digna. Prèviament, el mateix home també havia enregistrat una altra escena on la seva dona expressava el seu desig de morir «com abans millor».

 

Un debat reobert

L’acció no ha estat eludida per ningú. Més enllà de la detenció de l’home per deixar morir Maria José Carrasco, la seva companya des de feia 25 anys, el succés es va fer viral i la llei l’eutanàsia, com no podia ser d’altra manera, tornava a situar-se a la palestra.

Imatge del vídeo on es veu com Ángel ajuda a morir la seva dona
Imatge del vídeo on es veu com Ángel ajuda a morir la seva dona | Telecinco / Cedida

 

El cert de tot plegat, però, és que l’home —tot i la tragèdia que significa veure morir la seva dona— ha pogut complir un dels seus objectius: donar visibilitat a la problemàtica i denunciar que a Espanya l’eutanàsia encara no és legal.                    


Comentaris

envia el comentari