Aeroport del Prat

L'ala d'un avió impacta contra un camió a l'aeroport del Prat

Els passatgers del vol van haver de desembarcar a causa de la topada

Accident a l'aeroport del Prat aquest dimarts a causa d'un xoc entre un avió i un camió que es trobava a la pista. En el moment del sinistre, l'avió estava fent l'anomenat puschback, maniobres marxa enrere. I tot just en aquest moment, va ser quan, amb l'ala esquerra, es va produir el xoc contra el vehicle.

Així ho va informar els mateix aeroport a través de les seves xarxes socials, on explicava tot el que havia succeït. 

«Aquest matí un Airbus A319-111 (6V-AMB) d'Air Senegal que cobria la ruta Barcelona-Dakar ha impactat amb el pla esquerra contra un camió mentre feia el puschback».

Afortunadament, cap persona va resultar ferida, però tal com informa Naciódigital, els passatgers de l'avió van haver de desembarcar i el vol va haver de ser cancel·lat per tal de que l'avió accidentat, passés una revisió per comprovar fins a quin punt el vehcile havia quedat afectat per la topada.

Finalitzada la vaga de Ryanair

La vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha acabat aquest dimarts amb 22 retards a l'aeroport del Prat fins a les 7 de la tarda. En concret, hi ha hagut 10 retards en les sortides i 12 en les arribades, segons ha informat USO, un dels sindicats convocants de l'aturada.

A Girona, la protesta dels tripulants de cabina de la companyia irlandesa ha provocat el retard de 2 arribades i 1 sortida. Al conjunt de l'Estat, el nombre de retards s'ha elevat fins als 176, però en tota la jornada no hi ha hagut cap cancel·lació a cap dels aeroports on opera la companyia.

Aquest dimarts la vaga de Ryanair coincideix amb la d'Iberia Express, que no opera a Catalunya. Hi ha hagut 6 vols cancel·lats i 4 retards per aquesta aturada.

D'altra banda, la secretària general del sindicat USO a Ryanair, Lidia Arasanz, ha denunciat que en el marc de la vaga a aquesta companyia s'han acomiadat 28 treballadors. La dirigent sindical ha considerat que es tracta d'acomiadaments que s'han produït perquè els treballadors han exercit el seu dret a vaga.

En aquest sentit, Arasanz ha denunciat presumptes irregularitats de Ryanair per esquivar la vaga com ara portar plantilles d'altres països.