Surrealista troballa en un habitatge de Barcelona. Una dona a trobat una granada en un calaix del seu domicili. Segons les primeres informacions i tal com apunten els Mossos d'Esquadra, el projectil era del marit de la dona, ja mort. Els fets han tingut lloc al voltant de les 9:00 hores d'aquest matí de dimarts.
Una veïna del districte de Sarrià - Sant Gervasi de Barcelona, ha localitzat una granada a casa seva, segons han informat els Mossos d'Esquadra. L'artefacte estava a l'interior d'un calaix i era del seu difunt marit. La policia ha rebut l'avís a les nou del matí i ha estat la dona la que ha alertat els agents.
Estava dins d'un calaix
Membres de la unitat TEDAX dels Mossos, especialitzats en la desactivació d'explosius, s'han desplaçat fins a l'immoble i han fet les comprovacions pertinents per garantir que l'aparell no era perillós i retirar-lo amb tota seguretat. Així ho han informat a través de les xarxes socials.
«Una senyora troba una granada del seu marit difunt en un pis de BCN. Els tècnics especialistes en desactivació d'artefactes TEDAX l'han retirat amb tota seguretat», ha piulat el cos de la policia catalana al seu compte de Twitter.
No és el primer cop que passa
A finals del mes de desembre de l'any passat, un submarinista va localitzar un artefacte explosiu de la Guerra Civil a uns 280 metres de la bocana del port de Sant Feliu de Guíxols, a la comarca del Baix Empordà. La troballa va obligar a activar un dispositiu per limitar la navegació en una àrea d'una milla al voltant de la bomba.
Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar efectius del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil i artificiers de l'Armada Espanyola, que van començar a estudiar com neutralitzar l'artefacte. La bomba es trobava a uns 18 metres de profunditat.
Finalment, els artificiers de l'Armada Espanyola van detonar la bomba d'aviació de la Guerra Civil localitzada a uns 280 metres del port de Sant Feliu de Guíxols. L'operació es va haver de fer en dues fases i es van fer dues detonacions. En el dispositiu, hi van participar efectius del Grup d'Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS).