Albert López hauria canviat la seva versió dels fets en creure que estava sent gravat

La darrera declaració d'Albert López podria ser clau per la resolució del cas

Rosa Peral, detinguda per l'assassinat de Pedro Rodríguez
Rosa Peral, detinguda per l'assassinat de Pedro Rodríguez | CataluntaDiari.cat

La por escènica i la por a ser enxampat podrien haver fet que Albert López hagi canviat ostensiblement la seva versió sobre el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona. L’acusat —juntament amb Rosa Peral— de l’assassinat de l’agent Pedro Rodríguez hauria dut a terme un gir de 180 graus en el seu relat després d’adonar d’un detall que va obviar: una càmera de videovigilància.

Aquesta, de fet, hauria estat instal·lada des del primer moment a sobre de la porta de l’habitatge de Peral, i López l’hauria eludit en tot moment. Tant és així, que segons reporta ‘Crónica Global’, en adonar-se —mentre declarava— que hi havia una càmera que podia haver enregistrat els fets va optar per canviar la seva versió.

La seva versió inicial

El 16 de maig de 2017, López no va dubtar-ho i va treure a relluir el seu relat del succés. En aquesta primera versió, López hauria explicat: «L’1 de maig tornava a cap a casa quan em va trucar la Rosa. Estava fora de si i molt amoïnada em va dir que havia passat quelcom amb el Pedro».

«Cap a les dotze em va tornar a trucar enmig d’un atac de nervis. Aleshores vaig accedir a anar a casa seva i la Rosa em va obrir pel jardí —i aquí rau el punt important— per explicar-me que tenia el cadàver d’en Pedro al seu cotxe. Vaig veure la sang com degotava», va explicar aleshores.

Rosa Peral y Albert López, agentes de la Guardia Urbana de Barcelona
Rosa Peral i Albert López | Cedida

 

Un canvi de relat ostensible

En creure’s gravat, López va canviar la seva versió. En aquest context, doncs, aquest va relatar que Peral no havia baixat al jardí per obrir-li la porta, sinó que va ser ell mateix qui va saltar la tanca de gairebé dos metres. A més, relata que després que Peral no el volgués obrir, aquest va accedir per la força a l’habitatge.

El que no va veure López, però, és que la càmera era un simple simulador i amb l’únic objectiu de dissuadir els lladres.


Comentaris

envia el comentari