Albert López a Rosa Peral: «He matat el manter per tu»

Els agents de la Guàrdia Urbana també podrien estar implicats en la mort d'un manter l'any 2014
Rosa Peral y Albert López, agentes de la Guardia Urbana de Barcelona
Imatge d'arxiu de Rosa Peral i Albert López. | Cedida

La fiscalia ha sol·licitat la reobertura d’una causa que semblava oblidada després de comprovar que els dos agents protagonistes del crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral i Alberto López, podrien estar directament implicats en la mort d’un manter, José Antonio González, a la muntanya barcelonina de Montjuïc, el 9 d’agost del 2014.  

 

Segons es va explicar en un primer informe policial, la víctima va morir en caure per un barranc de la muntanya fugint de la policia, després de ferir Rosa Peral amb una arma blanca.

Rosa va perdre el coneixement

Sembla ser, segons la versió de la Urbana, tres agents —entre els quals hi havia Peral i López— participaven en una operació contra la venda ambulant situada davant de l’hotel Miramar. Va ser en aquell moment quan, en veure el manter en qüestió, Rosa Peral es va aproximar per demanar-li la documentació, però el sospitós va reaccionar clavant-li una punyalada a la cama dreta de cinc centímetres de longitud.

 

A continuació, i encara amb la navalla ensangrentada a la mà, José Antonio González va fugir cap a la zona pròxima al mirador de Miramar, mentre Rosa perdia el coneixement per la imposibilitat de detenir l’hemorragia.

 

El seu company i amant, Alberto López, va perseguir el manter fins arribar a acorralar-lo a una zona del mirador situada a la part superior d’un barrant d’uns 20 metres d’altura, on, segons sembla, José Antonio es va precipitar.

 

 

López podria ser el responsable

No obstant això, altres sospites senyalen que López l'hagués empès, llançant-lo al buit en resposta a la punyalada que minuts abans li havia assestat a la guàrdia urbana.  

 

Ara, i segons publica ‘Crónica Global’, en la seva declaració, Rosa va explicar que quan els efectius policials i sanitaris intentaven reanimar el ferit, Albert va dir-li en to autosuficient: «L’he matat jo, per tu!». Segons es desprèn de la versió de la guàrdia urbana, era com si Albert tractés d'impressionar a la qual llavors era la seva companya i amant i demostrar-li com i fins a quin punt era capaç de protegir-la, segons el citat mitjà.

 

Davant aquesta afirmació, ella va respondre contrariada «Però… que dius!», i en aquell mateix moment, i jugant amb l’ambigüitat i amb un somriure va afegir: «És broma, tia, és broma».Comentaris

envia el comentari