Uns seients de l'autobús accidentat a l'exterior del vehicle

L'alcalde de Rubió parla sobre l'accident de l'autocar: «Va ser una gran imprudència»

Miquel Archela ha assegurat que «el conductor havia d'haver deixat la gent a baix a la carretera»

L'alcalde de Rubió (Anoia), Miquel Archela, ha parlat sobre l'accident d'un autocar en una via del municipi aquest dissabte a la tarda i que va provocar 23 ferits. En aquest sentit, ha assegurat que el vehicle no hauria d'haver entrat al camí, ja que era massa estret per un autobús tan gran. «El conductor havia d'haver deixat la gent a baix a la carretera», ha assegurat el batlle.

En aquest sentit, Archela considera que els convidats al casament podrien haver fet els 80 metres que separen la carretera del restaurant a peu. Per això, l'alcalde, en declaracions a l'ACN, ha considerat que el conductor de l'autocar va cometre «una gran imprudència». La via on va bolcar el vehicle està asfaltada i està adequada perquè hi passin vehicles i autobusos de mida petita.

Tot i això, no hi ha cap senyal que ho indiqui. En aquest sentit, arran dels fets d'aquest dissabte, Miquel Archela és partidari que es col·loqui un senyal de prohibit el pas als autocars grans.

«Mai havia passat res»

El batlle ha assenyalat que cada any passen per aquest camí una vuitantena d'autobusos i «mai havia passat res». Tot i això, ha matisat que els vehicles més grans normalment paren a la carretera i recomanen als passatgers que facin a peu els 80 metres de distància que hi ha fins al restaurant on es fan les celebracions.

Archela ha explicat que la via on aquest dissabte es va produir l'accident és un camí asfaltat de tres metres d'amplada on hi ha un revolt «molt tancat de 90 graus». En aquest punt, ha afirmat, «s'hi van afegir un parell de metres de formigó» per qüestions de seguretat. «Els cotxes hi passen de sobres, però un autocar tan gran no», ha dit.

Aquest diumenge tots els ferits hauran rebut l'alta

El que podia haver estat una tragèdia va quedar finalment en un ensurt, amb 23 persones ferides. En aquest sentit, l'Ajuntament de Rubió va habilitar una sala del Castell per acollir els passatgers de l'autobús accidentat. L'alcalde ha explicat que la Creu Roja va atendre diverses persones en aquest espai, però abans de la una de la matinada ja no hi quedava ningú i va tancar portes.

L'accident de l'autocar ha deixat un balanç final de 23 persones ferides, de les quals dues de gravetat. Segons ha explicat l'alcalde de Rubió, aquest diumenge al matí només quedava un ferit hospitalitzat, que estava mirant la combinació per poder tornar a casa seva.