Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra de nit

Aldarulls a les portes d'una discoteca catalana en protesta per diverses agressions

Els fets han tingut lloc la passada matinada a la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès

Nit i matinada de greus aldarulls a les portes de la discoteca Waka de Sant Quirze dels Vallès, a la comarca Vallès Occidental. Més d'un miler de persones s'han concentrat a les portes del local per protestar contra els darrers incidents —«racistes, masclistes i sexistes»— protagonitzats pels porters de l'establiment, el darrer d'ells el passat 27 de novembre, quan un jove va denunciar haver estat apallissat.

Els concentrats davant la discoteca han acabat llançant bengales, pedres, tanques i ampolles contra les portes del recinte. Així mateix, una trentena de persones han irromput dins el local, causant danys i ferint un controlador d'accés d'una pedrada a l'ull. Davant aquests greus incidents, s'ha desplegat un important operatiu policial per tal de dispersar els joves, tot i que no s'han produït ni detencions ni identificacions.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'identificar les persones implicades en els aldarulls. La policia catalana ha explicat que els incidents van començar al voltant de les onze de la nit i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos i de la Policia Local de Sant Quirze.

Finalment, els cossos policials han demanat reforços dels ARRO per tal d'acabar amb els aldarulls. La nit d'incidents s'ha saldat amb tres ferits, un controlador d'accessos i dos agents dels Mossos, que van resultar ferits lleus per llançament d'objectes.. 

L'Ajuntament insta la Generalitat a posar fi als «delictes d'odi»

L'Ajuntament de Sant Quirze ha tornat a posar el crit al cel davant la situació de la discoteca Waka. En aquest sentit, l'alcaldessa del municipi, Elisabet Oliveras, ha instat a la Generalitat a actuar per tal d'acabar amb els «delictes d'odi». Ho ha fet en una entrevista al 3/24, en què ha assegurat que des de l'administració local no poden anar més enllà.

Segons ha explicat Oliveras, aquest diumenge al matí s'ha reunit amb la Policia Local per «programar» les actuacions de la pròxima setmana per tal de «controlar la situació».

Elisabet Oliveras ha explicat que l'Ajuntament està preparant la posada en marxa d'un punt lila contra les violències i l'assetjament a la zona, tot i que el primer que volen és «pacificar la zona».