Enxampen un alemany amb 300.000 euros dins la maleta a l'aeroport de Barcelona, 06/06/2020

Enxampen un alemany amb 300.000 euros a la maleta de mà sense declarar a l'Aeroport de Barcelona

L'infractor, de 22 anys, havia arribat a la capital catalana amb un vol procedent de Düsseldorf

La Guàrdia Civil, en coordinació amb efectius de l'Agència Tributària, va enxampar el 29 de maig passat un ciutadà alemany a l'Aeroport de Barcelona amb prop de 300.000 euros a la maleta sense declarar. L'infractor, de 22 anys, havia arribat a la capital catalana amb un vol procedent de Düsseldorf. 

Enxampat durant el visionament d'equipatges de mà

En el procés de visionament dels equipatges de mà, agents del servei fiscal de la Guàrdia Civil destinats a la T1 de l'Aeroport Josep Tarradellas van detectar la possible presència de diners en metàl·lic  a l'interior d'una de les maletes.

El ciutadà alemany no havia declarat res a l'Oficina de Duanes, tot i que hi ha l'obligació de fer-ho quan es viatja entre diferents països de la Unió Europea amb quantitats iguals o superiors a 10.000 euros.

Acusat de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme

El tècnic de la duana de l'Agència Tributària va aixecar acta per la presumpta comissió d'una infracció administrativa a la Llei de Prevenció del Blanqueig de Capitals i de Finançament del Terrorisme

Els 299.390 euros van ser ingressats en un compte d'una entitat bancària determinada per a aquestes intervencions i el ciutadà alemany va rebre només 1.000 euros — en concepte de mínima supervivència —, d'acord amb la normativa vigent.