Imatge dels Mossos d'Esquadra vigilant la retirada de contenidors

Alerta a Catalunya per la desaparició d'una menor: cinc dies sense rastre

La noia, menor d'edat, va desaparèixer diumenge passat

Màxima tensió per la desaparició d'una noia menor d'edat a Catalunya. Els Mossos busquen una adolescent de 16 anys desapareguda des de diumenge passat a Figueres. Així ho ha anunciat el Diari de Girona i la plataforma 'SOS Desaparecidos' a través de les xarxes socials. D'aquesta manera, han publicat una imatge de la noia per fer-ne difusió.

Segons les primeres informacions, la família de la jove va presentar la denúncia al cos de la policia catalana aquest dilluns passat, 22 de maig. La noia, menor d'edat, es diu Chaimae Ayaou i la seva família no en sap res d'ella des de diumenge passat. És per aquest motiu que 'SOS Desaparecidos', ha publicat una imatge de la jove a través de Twitter.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Va anar a comprar i no va tornar

L'entorn de la noia va assegurar als Mossos d'Esquadra que la menor va anar a comprar en un supermercat de Figueres, a l'Alt Empordà, i ja no va tornar. Segons dades proporcionades pel mitjà citat anteriorment, la noia té els ulls verds i fa més d'un metre i seixanta centímetres d'alçada. 

'SOS Desaparecidos', ha proporcionat més dades sobre la noia per facilitar la seva localització. D'aquesta manera, Chaimae té els cabells foscos, llargs i arrissats i és de complexió normal. La plataforma demana que qualsevol persona que pugui tingui informació sobre la menor es posi en contacte amb ells. 

Imatge de la menor desapareguda a Figueres.
La família no sap res de la jove des de diumenge passat. | SOS Desaparecidos

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada. A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.