Alerta per contaminació a Barcelona, tot i la pluja

Els alts nivells de partícules en suspensió (PM10) han fet activar el protocol de contaminació en fase d’avís preventiu. El temporal ha carregat de pols africana l’ambient

L’ajuntament de Barcelona ha activat aquest dijous, 23 de gener, el protocol de contaminació per partícules en suspensió (PM10) en fase d’avís preventiu a la capital catalana. Malgrat la gran quantitat d’aigua caiguda aquestes últimes hores, la llevantada ha arrossegat aires del nord d’Àfrica carregats de pols en suspensió, fet que estaria al darrera d’aquesta situació.

La Generalitat de Catalunya ha declarat aquest avís preventiu d’episodi de contaminació ambiental per partícules PM10. Això ha obligat el consistori a posar en marxa el protocol d’actuació d’avant d’una situació d’alts nivells de contaminació atmosfèrica a la ciutat.

Amb aquesta mesura, es vol aconseguir reduir la concentració de contaminants i restablir la normalitat a partir de l’aplicació de mesures de caire preventiu, així com recomanacions dirigides a tota la ciutadania per evitar que la contaminació afecti la salut i intentar que, entre tots, es redueixin aquests nivells. Es recomana realitzar els trajectes a peu, anar amb bici, utilitzar el transport públic i deixar el cotxe aparcat.  


Comentaris

envia el comentari