IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

S'activa l'alerta per epidèmia de grip 'Yamagata'

Ja s'han diagnosticat més de 500 casos greus i 48 morts

La gripe ha provocado el caos en los servicios de urgencias
La Grip 'B' ha provocat la saturació dels hospitals | CatalunyaDiari.cat

Les dades proporcionads pel Sistema de Vigilància de Grip a Espanya (SVGE) han provocat que s'hagi activat l'alerta d'epidèmia per aquesta malaltia a tot el país. Les dades, que segons afirmen continuaran en augment, indiquen que de moment, han estat 503 els casos de grip diagnosticats i considerats de risc greu, dels quals un total de 48 pacients no han aconseguit superar els símptomes i han perdut la vida.

L'alerta 'Centinela', desenvolupada per l'organisme anteriorment esmentat, detalla que a Madrid hi ha 191 casos de grip per cada 100.000 habitants. Al País Basc, on també es pateixen les pitjors conseqüències, els registres sobre la malaltia s'han incrementat en un 73% respecte de les dades de l'any passat, reflectint la greu situació que es viu al país.

Una altra comunitat autònoma greument afectada és Astúries,que compta amb prop de 500 pacients amb necessitat de ser atesos a l'Hospital Universitari Central d'Astúries. A més, des de Granada s'ha informat que el seu tanatori es troba saturat, sense disponibilitat de sales per a més morts. La situació no és molt més optimista a Catalunya, Múrcia, Aragó, el País Valencià, Galícia, la Rioja o Castella i Lleó.

La Grip B, la més diagnosticada

Els doctors que conformen el SVGE han confirmat que, en la gran majoria de casos, la grip diagnosticada entre els pacients és la del tipus 'B'. En total, és en el 75% dels casos en què ha coincidit aquesta tipologia de la malaltia. Les comunitats autònomes anteriorment esmentades són les que presenten xifres que fan considerar-la epidèmica.

La Grip B és la variant més estesa del llinatge 'Yamagata'. La variant 'Phuket', molt similar genèticament a la que està afectant tot el país, va ser la considerada més perillosa per l'Organització Mundial de la Salut, per la qual cosa es va recomanar l'aplicació de la vacuna durant la temporada de fred per així evitar aquesta classe de riscos.

Els símptomes principals que caracteritzen aquest tipus de malaltia són la febre alta, la tos contínua, els dolors musculars i la dificultat o el dolor per respirar. El tractament més comú que serveix per combatre els seus símptomes es basa en el consum d'antiinflamatoris i de medicaments diversos per reduir la tos.


Comentaris

envia el comentari