ATENCIÓ

🚨 Un terratrèmol sacseja el Ripollès

Alerta per l'arribada de la borrasca 'Bruno' a Catalunya

Serà la primera borrasca que es presenta aquest any i deixarà un fort temporal de vent, neu, pluja i baixes temperatures
Arriba 'Bruno', el primer temporal d'hivern  | Cedida

 

Durant aquest dilluns 25 de desembre s'està apropant a la península Ibèrica una gran borrasca anomenada 'Bruno', la qual deixarà un fort temporal de vent, neu i pluja a bona part del territori català. Sobretot a partir del pròxim dimecres 27 de desembre, aquest front que començarà a Galícia es farà notable a Catalunya amb una baixada notable de les temperatures.

 

Les temperatures diürnes baixaran de forma generalitzada, i amb elles, també la cota de neu. Segons en mapa de previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, el Pirineu serà un dels més afectats. Es preveu que la cota de neu baixi el dimecres fins als 700/1.000 al nord i 1.000/2.000 al centre. A més es podria arribar a acumular fins a 20-30 centímetres de neu als Pirineus.

Mapa de la previsió del temps pel pròxim dimecres 27 de desembre | meteocat

 

Temporal marítim

A més de la neu, Catalunya també es veurà afectada per una part pel temporal marítim. Una alerta de caràcter moderat avisa dels forts vents que es produiran a la costa del Mediterrani. El temporal de vent tindrà una força aproximada de 7 o 8, una de les més altes de tota Espanya, juntament amb les costes galleges i càntabres.

 

Forts cops de vent

La borrasca 'Bruno', considerada la primera de l'hivern, portarà fortes ventades que podran arribar a superar els 100 quilòmetres per hora, principalment al nord i nord-est de la península Ibèrica, és a dir, al territori català.

 

Segons el Meteo.cat, el vent que bufarà serà de component oest amb forts cops o molt forts a la meitat sud del litoral i prelitoral de Catalunya. També s'espera un fort vent a ponent, als cims del Pirineu i Prepirineu.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris