Imatge d'arxiu d'un dinar familiar

Desenes de veïns aïllats després d'una festa de benvinguda a Andalusia

De moment ja han estat nou les persones que han donat positiu en el test

Mig centenar de veïns del municipi de Lepe (Huelva) han estat aïllats per precaució després de registrar-se un brot de coronavirus a la localitat. En les últimes hores s'han detectat ja  nou casos positius, i tot apunta que el causant va ser una persona provinent de l'estranger a qui li van fer una festa de benvinguda. 

Es resta a l'espera dels resultats de 32 tests PCR

Segons han informat fonts sanitàries a l'agència EFE, aquest rebrot s'hauria produït arran d'un cas importat, concretament d'un mariner local que va arribar fa pocs dies de l'estranger per motius laborals. Aquest, va assistir a esdeveniments lúdics i festius, a més a més de freqüentar bars i restaurants de la localitat. 

La delegada territorial de Salut i Famílies de la Junta a Huelva, Manuela Caro, va precisar ahir mateix que s'havien realitzat proves PCR a 32 persones i que, de moment, dels nou positius  només un havia requerit ingrés hospitalari per presentar una «fora càrrega vírica». Caro va afegir que el brot està «en fase d'investigació» de contactes directes i possibles contactes socials. Des de l'Ajuntament de Lepe han volgut transmetre un missatge de  tranquil·litat a la població assegurant que tot està controlat pels serveis sanitaris. 

La delegada de Salut va aprofitar per llençar un missatge important: «No abaixar la guàrdia. Cal que seguim tenint els plans de contingència en marxa i que es tinguin en compte les tres 'M', els metres de distància, l'ús de les mascaretes i la higiene de mans». D'altra banda també va voler cridar a la tranquil·litat de la població, ja que «tenim una  xarxa d'alerta, dels professionals en epidemiologia i d'atenció primària que realitzen un rastreig important, ja que a la menor sospita en qualsevol lloc de la província, d'immediat es fa el cordó sanitari, es posen en aïllament, i es fan les PCR, inclús per sobre de les necessàres».