Alerten d’una estafa amb monedes estrangeres que semblen euros

Els estafadors fan córrer entre la població monedes d’altres països que són físicament semblants a les nostres, però amb un valor molt més inferior

Alerta per l'augment de monedes estrangeres molt semblants a les d'un i dos euros | Cedida

La Guàrdia Civil ha alertat sobre la introducció de monedes estrangeres molt semblants a les d’un i dos euros. Una estafa que s’ha introduït al nostre territori amb rapidesa, ja que normalment no parem atenció a les monedes que tenim i podríem estar fent servir alguna que no és del nostre país i, per tant, té un valor molt més inferior.

«Semblen euros, però són monedes estrangeres amb un valor molt més menor», advertència que ja van compartir els Mossos d’Esquadra aquest passat mes de desembre també a través de les xarxes socials: «Vigila que, per error o amb malícia, no et donin monedes semblants a les d'1 o 2 € que són d'un valor molt inferior».

Monedes estrangeres que semblen euros

Els estafadors fa anys que van fer córrer entre la població monedes de Turquia o 10 baht de Tailàndia, molt semblant a la de dos euros, juntament amb la de deu pesos uruguaians, però que només valen 32 cèntims, o les monedes lituanes que només valen 50 cèntims.

monedes semblants euros
Monedes de Veneçuela que semblen euros | Guàrdia Civil

Per la seva part, les monedes d’un euro també tenen «còpies» molt semblants, com la moneda d’un bolívar veneçolà o la de 100 pesos xilens, amb un valor de només 13 cèntims, clarament molt inferior. Entre altres sorprenents exemples.

monedes semblants euros
Les monedes de Tailàndia, Uruguai i Lituània semblen de dos euros | Mossos d'Esquadra

Amb la seva aparença tan semblant a les nostres monedes, les estafes d’aquest tipus són molt propenses a aparèixer sense que ens adonem. És per això que tant la Guàrdia Civil com els Mossos d’Esquadra de tant en tant recorden que cal estar molt alerta amb les monedes que tenim per no ser víctimes d’aquesta estafa i que cal comprovar que els euros siguin euros reals i no monedes estrangeres.

  • També et pot interessar: Els Mossos alerten d’una estafa relacionada amb els bancs.


Comentaris

envia el comentari