Desaparegut

Alerta dels Mossos per trobar un noi desaparegut en les últimes hores al Bages

Els Mossos d'Esquadra demanen col·laboració ciutadana

Nou cas de desaparició a Catalunya. Un jove de només 18 anys, va desaparèixer ahir al municipi de Fonollosa, situat a la comarca del Bages. El noi, es diu Francisco Javier i els Mossos d'Esquadra estan treballant de manera coordinada amb els Bombers de la Generalitat per tal de poder fer efectiva la seva localització.

Tal com descriuen els dos cossos a través de les seves xarxes socials, Francisco Javier va desaparèixer ahir al matí a Fonollosa. El jove, quan va ser vist per última vegada, duia una samarreta de màniga curta de color marró. 

Tal com afirma la policia catalana, Francisco Javier és un noi de 18 anys, el qual té els cabells castanys i curts i és de complexitat prima. A més, podria estar desorientat.

«En Franciso Javier va desaparèixer ahir al matí a Fonollosa, al Bages. Ajuda'ns a trobar-lo».

«Dispositiu de recerca per localitzar un jove de 18 anys desaparegut des d'ahir a Fonollosa. Els Bombers de la Generalitat hem desplaçat la Unitat de Comandament Mitjana (UCM) per coordinar la recerca i 9 dotacions, l'helicòpter amb el Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE), unitat canina (GRCR) i el Grup Operatiu de Suport (GROS)».

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.

A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.