Alerten d’una nova modalitat d’estafa: «El fals advocat»

Els Mossos d’Esquadra han detectat una onada d’enganys a gent gran: més de deu trucades de diferents víctimes en només una hora

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa: «El fals advocat»
Els Mossos d'Esquadra alerten d'una nova estafa: «El fals advocat» | Mossos d'Esquadra 

Situació molt preocupant a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra han alertat sobre una nova modalitat d’estafa, sobretot a gent gran, en la qual la víctima rep la trucada d’un fals advocat que li demana una gran suma de diners perquè el seu fill, o un familiar directe, ha comès un greu delicte.

D’ençà que va sortir a la llum el cas d’una dona de 79 anys a la qual li demanaven 17.000 euros perquè el seu fill no entrés a la presó, els agents han estat investigant i aquest divendres han rebut, en qüestió d’una hora, més de deu trucades de dones grans que havien estat estafades amb el mateix ‘modus operandi’.

Nova estafa: El fals advocat o policia

Des dels Mossos d’Esquadra han comunicat oficialment aquest divendres 14 de desembre que han detectat una nova estafa on truquen a la gent gran i se l’alerta de la detenció d’algun familiar directe acusat d’haver comès un delicte greu. La víctima, en quedar en xoc, segueix les instruccions que li donen i accedeix a reunir una gran suma de diners per pagar l’alliberament del familiar.

Realment els estafadors es fan passar per advocats o mossos falsos per aconseguir les «fiances», de fins a 70.000 euros, i posen a disposició de la víctima un taxi perquè pugui desplaçar-se fins al banc i, fins i tot, ells mateixos recullen els diners en persona. En la majoria d’ocasions, l’actuació dels taxistes o dels treballadors del banc en veure el nerviosisme de les víctimes ha estat clau per alertar la policia.

És per aquesta raó que els Mossos d’Esquadra han demanat la col·laboració ciutadana per detectar conductes sospitoses entre la gent gran i, de ser així, que es posin ràpidament en contacte amb ells per evitar les situacions de risc. A més a més, és molt important no donar informació personal a un desconegut i, si et demanen ajuda per un familiar, assegurar que està bé. En cas de sospitar o confirmar una estafa, cal trucar al 112 o anar directament a comissaria per denunciar la situació.


Comentaris

envia el comentari