IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Alerta de tsunami al Pacífic després d'un terratrèmol de 8,2 a Alaska

Diverses zones de costa dels Estats Units ja han activat les mesures de prevenció de desastres naturals

Registrado un terremoto de 8,2 en la escala Richter frente a las costas del sur de Alaska
El terratrèmol de 8,2 a Alaska | Servicio Geológico de Estados Unidos

Els Estats Units han activat totes les alarmes. El Servei Meteorològic Nacional de l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA) del país ha emès una alerta de tsunami a bona part de la costa oest del nord del continent.

Així mateix, grans i reconeguts nuclis urbans com Califòrnia, Oregon, Hawaii i Washington ja han rebut un avís, que podria reportar greus conseqüències. I és que segons els serveis meteorològics nord-americans, s'ha registrat un terratrèmol de magnitud 8,2 en l'escala Richter a l'estat d'Alaska

El sisme, en concret, s'ha registrat a uns 281 quilòmetres al sud de ciutat de Kodiak. Així mateix, segons esmenta el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), s'ha dut a terme a una profunditat marina de 10 quilòmetres

  

Alertes als telèfons mòbils

Els estats afectats han optat per donar l'alerta ràpidament. Els Estats Units, de fet, no volen tornar a ser víctimes de terratrèmols a Califòrnia com a finals de l'any passat i la mesura és una clara conseqüència als fets del setembre de 2017.

Sota aquesta premissa, estats com Alaska —on s'ha registrat el principal moviment sísmic— o Columbia Britànica de Canadà —situada molt a prop de la zona de l'estat anterior—,  han començat a enviar les alertes als telèfons mòbils de totes les zones que podrien veure's afectades pel tsunami.

D'altra banda, el govern del país, a través dels senyals mòbils, recomanen als ciutadans abandonar les seves cases i els seus llocs de treball, per localitzar zones elevades i interiors

Las autoridades recomiendan desplazarse a zonas interiores o elevadas ante el riesgo de tsunamis
Les autoritats recomanen romandre a «zones d'interior» | US News


 

A la imatge en qüestió, de fet, podem observar com el Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic ha alertat del possible tsunami. «Segons totes les dades disponibles, un tsunami generat per un terratrèmol podria ser destructiu en zones costaneres molt llunyanes a l'epicentre», relata l'avís citat.

Atenció especial en altres països

L'alerta, a més, ha arribat també a altres països de l'oceà Pacífic. Aquests també estarien estudiant la situació a hores d'ara, davant la possibilitat d'emetre avisos per alerta de tsunami.
 


Comentaris

envia el comentari