Alerten d'un nou engany relacionat amb la mort del petit Gabriel Cruz

En aquest cas, el text assegura que, com més comparticions hi hagi, més gran serà la pena que s'imposarà a Ana Julia Quezada

Imagen de archivo de Gabriel Cruz Ramírez.
Gabriel Cruz en una imatge d'arxiu | Cedida

Després de la detenció d'Ana Julia Quezada per l'assassinat del petit Gabriel Cruz, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha advertit de la importància de «no difondre mentides», ja que podrien afectar negativament en la investigació i posterior resolució del cas.

La seva crida, però, sembla que no ha arribat a tothom, i és que la Policia Nacional va haver de reaccionar fa tan sols tres dies, per desmentir que la desaparició de Gabriel tingués alguna cosa a veure amb el cas d'Anaís, a qui se li va perdre la pista l'any 2016 a Múrcia. 

Ara, per desgràcia, han tornat a aparèixer informacions falses sobre la detinguda. Es tracta de missatges que circulen per aplicacions com WhatsApp, i que demana als usuaris que els comparteixin amb el màxim de gent possible. En concret, el text assegura que, si s'arriba a una xifra concreta de comparticions, s'aconseguirà augmentar la pena a Ana Julia Quezada. 

Compartir el missatge per incrementar la pena d'Ana Julia

Mitjançant el 'hashtag' «#Stop 'bulos'», la Policia Nacional i altres organismes implicats en el cas de Gabriel intenten aturar aquest tipus de comparticions a les xarxes. És per això que han decidit aclarir que es tracta d'un contingut completament fals, que per desgràcia molta gent s'acaba creient. 

En aquest cas en concret, el missatge comença amb una paraula clau: «Urgent». A continuació, s'indica que el missatge «és perquè la xicota del pare de Gabriel tingui una condemna de 20 anys». «Si arribem a 25.000 missatges compartits, ho faran, Si us plau, compartiu, és una llàstima. T'estimem», conclou el 'bulo'. 

Imagen del mensaje difundido
Captura del polèmic missatge que circula per WhatsApp  | Cedida

No aporten res a la investigació

Tot i que pot semblar una cosa real, en realitat el contingut del missatge és completament fals, ja que cap jutge tindria en consideració el nombre de comparticions, que a sobre és difícil de saber, a l'hora de dictar sentència. A més, si ens fixem, hi ha alguns errors ortogràfics, com el nom del petit, que li resta encara més credibilitat. 

És per això que hem d'evitar compartir aquest tipus d'escrits enganyosos, i no donar-los gens d'importància, ja que no aporten cap dada positiva de cara a la investigació, i només confonen altres usuaris. Cal recordar que Ana Julia Quezada ja ha confessat el crim del petit Gabriel Cruz, i ara els investigadors treballen per determinar el grau de culpabilitat, que el jutge utilitzarà per dictar la condemna real. 


Comentaris

envia el comentari