YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Alerten d'una nova estafa on s'ofereixen cupons de descompte falsos de Carrefour

La cadena francesa ja s'ha desvinculat d'aquests cupons

Imagen de archivo de un rótulo de un hipermercado Carrefour
Imatge d'arxiu d'un supermercat Carrefour. | CatalunyaDiari.cat

Les xarxes socials s'han tornat a emplenar de nous i falsos cupons de regal on suposadament la cadena multinacional Carrefour ofereix 60 euros a canvi de realitzar una petita enquesta, amb la qual els estafadors podrien obtenir informació dels seus clients. Una acció que podria ser, perfectament, verídica, però no ho és. 

Així doncs, i a través d'un anunci on s'alerta de la celebració del 60 aniversari de la companyia francesa, els estafadors ofereixen aquests falsos cupons de regal de 60 euros, per aconseguir informació dels clients. 

Captura de pantalla de una de las publicaciones en Facebook
Captura de pantalla d'una de les publicacions de l'estafa a Facebook. | Facebook

 

Una nova estafa de Carrefour 

Segons ha informat 'Diario Sur', per poder aconseguir aquests 60 euros de descompte, primer s'ha d'emplenar una espècie de formulari. Aquesta sèrie de preguntes apareixen a la pàgina web enllaçada a la imatge del suposat cupó de 60 euros. Una vegada a l'adreça en qüestió, apareix el logotip de Carrefour, perquè la gent cregui que és segur, tot i ser, increïblement fals. 

A continuació, apareix una enquesta i una vegada s'ha realitzat, ens indica que ho compartim a Facebook. I és, justament, en aquest moment quan el que es fa és promoure aquesta estafa a les nostres pròpies xarxes socials. Després d'aquest pas, s'indica que s'escrigui un correu electrònic i una contrasenya amb la finalitat de mostrar publicitat, és a dir, el conegut 'phishing'.

Així doncs, i el que es pretén en aquest cas és aprofitar-se dels clients per mostrar qualsevol tipus de publicitat. Per tant, en aquesta ocasió no es vol aconseguir les dades personals, tot i que s'ha de tenir en compte que hi ha moltes altres estafes que sí, com és el cas d'un correu electrònic de 'Viajes El Corte Inglés', el qual alerta de la necessitat de dades personals per completar fitxes de clients.

Carrefour ja ho ha desmentit 

Tanmateix, cal destacar que la companyia Carrefour a Espanya ja ha enviat diversos missatges a les seves xarxes socials on s'alerta d'aquesta estafa, assegurant: «NO estem celebrant el nostre 60 aniversari, ni ofertes per a senyores de 27 a 28 anys per fer la compra gratis. NO estem sortejant cupons de 60 euros, ni targetes regal de 500€».


Comentaris

envia el comentari