Alerten de diverses estafes en nom de Mercadona

Ofereixen cupons regal o feina

Mercadona recorda que la marca no utilitza aquests canals de comunicació | cedida.

 

Una nova alerta va aparèixer fa uns dies a les xarxes per una estafa que porta el nom de Mercadona i que pot arribar a través de correu electrònic o WhatsApp. Es tracta d'un missatge que alerta l'usuari que podria haver guanyat un suposat cupó regal de 500 euros, però per comprovar-ho cal clicar en un enllaç que porta el mateix missatge. A més, el correu inclou una frase per instar la gent a actuar sense reflexionar «Actua ràpid, el període per participar gairebé ha acabat».

El perill de clicar en enllaços desconeguts en aquest tipus de missatges, és que pot portar-nos a descarregar algun arxiu defectuós al nostre telèfon o ens pot portar a pàgines que activen serveis de missatgeria de pagament. Aquest no és l'únic missatge perillós que corre en nom de Mercadona, fa mesos la Policia Nacional ja va advertir del perill d'una suposada oferta de treball que corria per WhatsApp, ja que podria utilitzar-se per recaptar dades i fotos de les víctimes: les persones que creuen que el missatge que els arriba al telèfon és cert. Aquest és un missatge que segueix circulant.

En aquest cas, es tractava d'un missatge que ofereix feina en la cadena de supermercats Mercadona. El text explica que es busquen cinc persones per treballar de reponedores en un magatzem de l'empresa, de dilluns a dissabte, 1.250 euros mensuals i amb assegurança. Demanen que se'ls enviï foto del curriculum vitae i del DNI per tots dos costats. Les autoritats i la pròpia empresa van advertir del perill que suposava:


Comentaris

envia el comentari