La popular pasta 'Slime' amb què juguen els nens pot incorporar substàncies tòxiques

El bòrax és un component que causa intoxicacions greus i cremades químiques a les mans

Imagen de archivo de una menor jugando con un 'Slime'
Imatge d'arxiu d'una nena jugant amb un 'Slime' | Cedida

Una de les habituals joguines amb què juguen molts nens ha fet saltar les alarmes pels perillosos riscos que suposen per la salut dels petits, així com han indicat els sanitaris. Es tracta de la pasta de modelatge que sembla una gelatina viscosa que es coneix com a 'Slime'.

La pasta es pot trobar en moltes versions i de diferents marques, però ara hi ha una nova tendència que consisteix en la seva preparació casolana. Tanmateix, això és perjudicial per a l'organisme, així com ja ha alertat el Departament de Salut de Navarra després de descobrir un augment d'intoxicacions causades per la joguina. 

Hay muchos tutoriales para fabricar 'Slime' caseros
Hi ha molts tutorials per fabricar 'Slime' casolans | Cedida

 

Un dels ingredients que conté aquest 'Slime' és l'àcid bòric o bòrax, una substància que és tòxica i acostuma a ser utilitzada com a producte oxidant o blanquejant. Així doncs, molts productes de neteja, detergents industrials i rentavaixelles porten aquesta substància. A internet hi ha molts tutorials sobre com elaborar a casa la pasta, molts dels quals indiquen la necessitat d'adquirir el bòrax. No obstant això, no indiquen dels riscs que suposa aquest ingredient.
 

Un producte exitós, però perillós

Els perillosos riscos que suposen aquestes gelatines viscoses per a la salut estan passant desapercebuts. No s'està advertint com cal dels seus perjudicis i això està tenint conseqüències. Salut ha indicat que en ingerir el bòrax pot produir símptomes gastrointestinals, en els casos més lleus, però en grans quantitats pot arribar a causar una insuficiència renal, convulsions, un coma o arítmies cardíaques.

Inclús, hi ha ocasions en què s'han de realitzar rentats gàstrics d'urgència i diàlisi. A més, durant la realització de la pasta 'Slime' poden aparèixer lesions cutànies i cremades químiques a les mans.
 

 

Algunos de las consecuencias de fabricar 'Slime' casero
Algunes de les conseqüències de fabricar 'Slime' casolà | Facebook

 

Recomanen utilitzar plastilina

L'Institut de Salut Pública i Laboral de Navarra recomana comprar plastilines per modelar o revisar les etiquetes per comprovar la composició dels 'Slime' que es comercialitzen per no adquirir els que contenen la substància tòxica. D'aquesta manera, pretenen aconseguir que s'evitin els riscos que suposa el bòrax, sobretot tenint en compte que es tracta dels petits de la casa.


Comentaris

envia el comentari