Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'Álex Villar amb una avioneta al darrere

Álex, l'esportista de només 34 anys que ha mort de manera tràgica a Osca

El saltador base va morir després de llançar-se des d'un penyal a Osca

El saltador base, Àlex Villar, conegut al nostre país pels seus apassionants i arriscats reptes en aquesta modalitat esportiva, va morir divendres passat 5 de maig.

El jove madrileny, de 34 anys, va morir a causa d'un accident mortal que va patir després de llançar-se des d'una elevada roca a Punta Calva, a la vall de Chistau.

Aquest lloc està localitzat al municipi de Plan, ubicat a la província d'Osca. Per desgràcia, el salt que va decidir fer Villar va acabar de manera tràgica.

Cap a les 10.30 de divendres passat, el Grup de Rescat i Intervenció de Muntanya de Boltaña va rebre un avís de l'accident i va començar a desplegar tot el seu operatiu.

Després que arribessin a la zona del succés mortal, els membres del grup de rescat van trobar Àlex accidentat en un canal realment pedregós.

 

Álex Villar, saltador base, es deixa la vida a Punta Calva (Osca)

Després de veure el seu cos, van comprovar que Àlex Villar havia mort després de precipitar-se contra aquesta zona pedregosa. Álex Villar, de 34 anys, a més de fer aquesta mena de salts, era instructor de parapent, paracaigudisme i salt base.

Imatge d'Álex Villar a l'aire
Álex Villar va morir fa uns dies | Xarxes Socials

Aquest va començar fent els seus primers passos en aquesta modalitat de paracaigudisme l'any 2013, i havia realitzat més de 2.000 salts amb avió. Més tard, cap al 2014, es va iniciar al Speed Flying i en la modalitat de parapent.

Només un any després, el 2015, Álex Villar decidia començar la seva pràctica esportiva de salt base, on avui ja sumava més de 1.000 salts.

Un dels que més records li va deixar va ser aquell que va tenir lloc cap al 2019 a l'Arc de Piedrafita a la serra de Partacua, Osca.

 

Álex Villar afirmava que els seus salts «no són cap bogeria, com es pensa molta gent»

I és que aquest salt va ser memorable perquè Álex Villar es va llançar des d'una alçada de 2.500 metres. Va volar a una velocitat que superava els 200 km/h. Així ho va fer en poc més de quilòmetre i mig que havia de superar amb un desnivell de 1.000 metres més.

Imatge d'Álex Villar vestit per saltar
Álex Villar ha perdut la vida practicant el seu esport preferit | ESCOLA D'ESPECIALISTES

La veritat és que el mateix Álex Villar reconeixia que després de saltar saps que tens la meitat de possibilitats d'aconseguir el repte. Això deixava clar com n'era de difícil sortir airós de tots els intents que va realitzar i dels salts de què ha estat protagonista aquests últims anys.

Després d'aquestes declaracions que va publicar a les seves xarxes socials, va ser quan aquest es va fer viral i va començar a guanyar notorietat al món del salt base.

Pel que fa a la zona on s'ha produït l'accident mortal d'Álex Villar, la tenia força controlada. I és que havia executat molts salts en aquests darrers temps. Uns salts que podíem veure a través de la plataforma de YouTube.

Sabedor del risc que corria quan realitzava aquests salts base, aquest va confessar que «és un esport amb un risc alt que el practiquem gent professional. Ens ho prenem molt seriosament i no és cap bogeria com es pensa molta gent», deia fa un temps a l' Heraldo de Aragón.

D'altra banda, fa un parell de mesos se'l va poder veure al programa de La 1, 'Todos contra uno'. Allà se'l va veure afrontar el repte de volar a 280 km/h sobre 50 espelmes per veure quantes podia apagar amb el vent que provocava al seu pas.