IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els aliments tòxics que podries tenir a casa

Alguns ingredients comuns poden ser perjudicials per la salut

Alguns aliments que tenim a casa poden ser tòxics | Cedida

Alguns dels aliments que solem tenir a casa poden ser potencialment tòxics si no se segueixen unes mesures de seguretat. Per això cal tenir en compte els següents consells quan es consumeixen aquests menjars:

  

  

  

  

- Espinacs: Aquest aliment que aporta tant ferro també té la seva part dolenta. Si es couen cal tirar l'aigua de cocció ja que els espinacs expulsen àcid oxiàlic, una substància tòxica que si s'ingereix pot produir dolor abdominal, desmai, vòmits i en el pitjor caso convulsions.

  

  

  

  

-Anacards: Malgrat que quan es compren al súper posa que estan crus, sempre solen estar cuits al vapor. I és que si mengéssim anacards totalment crus, sofriríem les conseqüències del urushion, un oli que produeix dermatitis, inflamació i supuració. Si s'està exposat en grans quantitats les conseqüències podrien ser molt greus

  

  

  

  

- Quinoa: Aquest superalimento que està tan de moda és molt beneficiós per a la nostra salut. No obstant això, cal tenir en compte que s'ha de rentar molt bé per evitar les saponines. Si no es retira bé aquesta substància, a més d'un desagradable sabor amarg, s'ingereix un producte tòxic. Encara així, cal destacar que caldria consumir moltíssimes saponines perquè tinguessin efectes greus sobre la salut.

Les fulles del ruibarbre contenen àcid oxàlic | cedida

 

-Ruibarbre: Aquest aliment només serà tòxic si es consumeixen les seves fulles. Semblat a les bledes vermelles, encara que cal tenir en compte que no són el mateix (de les bledes vermelles es pot menjar tot), d'aquest aliment solament es pot menjar la penca. 

  

  

  

  

  

  

  

  

Les nous de Brasil són radioactives| cedida

 

- Tomàquet: Aquest aliment carregat d'antioxidants té el seu punt perillós. Les fulles i tiges del tomàquet són riques en veríns alcalins, que poden provocar greus danys en el sistema digestiu.

- Bolets i fongs: Els que hi ha al supermercat són segurs totalment, però si es recullen al bosc cal tenir en compte que existeixen fongs molt tòxics que poden arribar a ser mortals. Abans de cuinar un bolet obtingut del bosc cal consultar amb un expert perquè certifiqui que és segura.

- Nous de Brasil: Aquest aliment és, ni més ni menys que radioactiu. Encara que no t'ho creguis, les nous de Brasil tenen concentracions de radi 1.000 vegades majors que qualsevol altre aliment. Per això s'han de consumir de forma moderada i esporàdica.


Comentaris

envia el comentari