Alliberen 22 dones explotades sexualment per una màfia xinesa a Barcelona

La màfia es dedicava, a més, al cultiu i tràfic de marihuana

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 10 d’abril, 25 persones de nacionalitat xinesa com a presumptes autores dels delictes de pertinença a organització criminal, temptativa d’homicidi, tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, immigració il·legal, lucre de la prostitució, coaccions i amenaces, cultiu i tràfic de substàncies estupefaents, falsificació documental i blanqueig de capitals, entre d’altres. Durant el dispositiu es van arrestar 25 membres de la banda, 10 persones van quedar en situació d’investigades i es van dur a terme 13 entrades i escorcolls a Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Sabadell.

La investigació que ha permès desarticular el Bang de Fujian té el seu origen en una altra operació del juny de l’any 2016 de la Unitat Central de Bandes Criminals que va permetre desarticular una organització anomenada 'Bang de l’Arc de Triomf', facció de la màfia xinesa que integraven persones de la regió de Zhejiang (Xina) i que es dedicava principalment a les extorsions a comerciants, el tràfic de drogues i les agressions per encàrrec. En el decurs de la investigació els agents van detectar l’existència d’una altra ramificació de la màfia xinesa, en aquest cas integrada per persones de la regió de Fujian (Xina) que controlava el barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. Durant els mesos posteriors es va iniciar un seguiment de l’activitat d’aquesta banda coneguda com a 'Bang de Fujian'.

 

La màfia es dedicava al cultiu i tràfic de marihuana. | Mossos d'Esquadra

 

L’activitat principal de l’organització era la del tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual en prostíbuls gestionats per la banda i situats principalment a Barcelona i en altres poblacions de la conurbació metropolitana. Portaven les dones de forma irregular des de Xina fins a Barcelona, fent escala prèvia en països amb mesures de control migratori més laxes que l'Estat espanyol i allà les proveïen de documentació falsificada amb la finalitat que tinguessin accés al territori europeu. Les dones traficades adquirien un deute d’entre 10.000 i 15.000 euros que havien d’abonar amb l’exercici de la prostitució. A vegades els arrestats les enganyaven i desconeixien quin era el seu destí i l’activitat que haurien d’exercir un cop arribessin a Barcelona.

Durant els prop de vuit mesos que ha durat la investigació els policies han pogut acreditar que aquesta banda estava organitzada jeràrquicament i liderada per persones amb influència dins la comunitat xinesa de Catalunya. A més, també han pogut establir que tenien connexions en l'àmbit internacional (a Holanda, Anglaterra, Canada i la Xina), que tenien una gran mobilitat i que estenien la seva activitat delictiva a diverses zones, tant de l’Estat espanyol com a altres països europeus.

 

Imatge de l'operatiu | Mossos d'Esquadra