YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Alliberen una noia de 28 anys obligada a prostituir-se durant set anys a Alacant i la Jonquera

La policia espanyola ha detingut la parella que la tenia captiva i que li pagava només 6 o 7 euros al dia

La policia espanyola ha alliberat una noia de 28 anys obligada a prostituir-se durant set anys en clubs d'Alacant i la Jonquera, a l'Alt Empordà. Els agents han detingut a Benidorm una parella —un home de 44 anys i una dona de 45— acusats d'explotar la jove. Els detinguts, de nacionalitat romanesa, tenien pendents ordres europees de detenció i entrega emeses per Romania i s'enfronten a una pena màxima de vint anys de presó per la seva participació en delictes de tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal. Al detingut, a més, se li imputa un delicte d'agressió sexual perquè hauria aprofitat el captiveri de la víctima per agredir-la en diverses ocasions. L'operatiu que va permetre alliberar la noia s'emmarca en un pla de la policia estatal contra el tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual.

La investigació es va iniciar quan els agents van rebre una documentació que podria haver estat falsificada. La policia va comprovar que pertanyia a un fugitiu de nacionalitat romanesa reclamat per les autoritats del país per tràfic d'éssers humans i pertinença a organització criminal. Sobre ell i la seva parella pesaven ordres de detenció al seu país. Després d'un seguit d'indagacions, els investigadors van descobrir que tots dos vivien amb una jove de 28 anys a qui obligaven a prostituir-se des de feia set anys en diferents clubs d'Alacant i que també l'havien arribat a traslladar a la Jonquera per exercir la prostitució.

Tot apunta que la parella va conèixer la víctima a Roma quan només tenia 21 anys. Allà la van convidar a marxar amb ells a Espanya sota la promesa que, un cop aquí, tindria feina, allotjament i manutenció garantits. La noia, que va acceptar inicialment la proposta, va descobrir en arribar al país que les condicions no eren les promeses. Tots tres es van establir a Alfàs del Pi, a Benidorm, i la van obligar a prostituir-se. Els explotadors es quedaven amb tots els diners que guanyava i només li donaven 6 o 7 euros al dia.

Els agents van identificar la noia i es va establir un dispositiu a través del qual van aconseguir detenir la parella, que constava com a fugida de Romania des del 2010. Al seu país, enganyaven noies per viatjar a Espanya sota la mateixa promesa. A més dels delictes relatius a la prostitució i les ordres de detenció contra l'home, també se l'acusa d'un delicte de falsificació documental i agressió sexual a la víctima. L'operació s'emmarca en un pla de la policia espanyola contra el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, engegat l'any 2013 i que va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra el Tràfic d'Éssers Humans.


Comentaris

envia el comentari