Alliberen una dona a qui la seva parella va obligar a exercir la prostitució durant vuit anys

El proxeneta, que ha estat detingut a la província de Girona, vivia de l'explotació sexual de la víctima, a la qual amenaçava i colpejava

Imatge del moment de la detenció. | Policia Nacional.

Agents de la Policia Nacional han alliberat una dona a qui la seva parella va obligar a exercir la prostitució durant vuit anys en diferents clubs de cites d'Eivissa i l'Alt Empordà i han detingut l'home a Girona. Segons ha informat la Direcció General de la Policia en un comunicat, el detingut no realitzava cap activitat laboral sinó que vivia exclusivament de l'explotació sexual de la víctima. De fet, en l'operatiu se li ha intervingut un compte amb més de 20.000 euros en efectiu i un vehicle d'alta gamma.

Per obligar a la víctima, no dubtava a amenaçar-la i colpejar-la; amenaces que, després del naixement de la filla de tots dos, van començar a recaure també sobre la menor. Per por la víctima no es decidia a posar-se en contacte amb la policia. La investigació va començar el passat dia 26, quan a les dependències de la Brigada d'Estrangeria d'Eivissa van rebre la trucada d'una dona que semblava aterroritzada i deia estar sent retinguda contra la seva voluntat i obligada a exercir la prostitució per la seva parella en una població propera a Figueres. En aquesta trucada, la dona, de nacionalitat romanesa, va manifestar la seva por pel que pogués passar-li tant a ella com la seva filla de tres anys.

Immediatament es va organitzar un dispositiu a la zona assenyalada, mentre els agents intentaven contactar amb ella al número des del qual va realitzar la trucada. Ho van aconseguir l'endemà, quan la dona entre murmuris va dir als agents que anava a escapar de la seva parella amb la seva filla i que tornaria a trucar quan estiguessin fora de perill. Després va tallar la comunicació sense aportar més dades. Les investigacions que van realitzar paral·lelament els agents apuntaven a un home, també de nacionalitat romanesa, que va ser finalment detingut en una localitat de Girona. Fet això van procedir al rescat de la dona i de la seva filla.

Després de denunciar els fets, totes dues van ingressar en una casa d'acollida on se'ls va proporcionar allotjament i ajuda tècnica i psicològica. La dona posteriorment va explicar que havia contactat amb la Policia d'Eivissa perquè tenia els telèfons dels agents especialitzats que la van entrevistar durant una inspecció realitzada en un dels clubs de l'illa en els quals ella va exercir la prostitució. En la seva declaració la dona va explicar que va conèixer al detingut a Romania l'any 2008. Era un client habitual de la botiga en la qual ella treballava com a dependenta i a partir d'aquest moment es va iniciar una relació sentimental entre ells.

La situació va continuar així durant diversos anys, en què el proxeneta no va realitzar cap tipus d'activitat laboral, limitant-se a viure de l'explotació de la seva parella. La va obligar a treballar en diferents prostíbuls de la comarca de l'Alt Empordà i d'Eivissa, «en condicions de veritable esclavitud», segons la policia, i recorrent per a això tant a les amenaces com a les agressions. Durant l'operatiu, els agents van comprovar que el detingut tenia un compte bancari al seu nom amb més de 20.000 euros i recentment havia adquirit un vehicle d'alta gamma. L'operació s'ha saldat amb la detenció del proxeneta i l'alliberament de la víctima i la seva filla, de tres anys d'edat.


Comentaris

envia el comentari