L'advocat de Puigdemont creu que la seva extradició serà denegada

El lletrat considera que «hi ha moltes irregularitats» en la detenció de l'expresident

 L'advocat Jaume Alonso Cuevillas creu que no hi haurà extradició
L'advocat Jaume Alonso Cuevillas creu que no hi haurà extradició | Cedida

 

Carles Puigdemont està a la presó de Neumünster des del passat diumenge, 25 de març, quan va ser arrestat per les autoritats policials d'Alemanya. Ara està a l'espera de la decisió que prenguin els jutges sobre la seva extradició. Ell mateix ja va dir que creu que tot «acabarà bé» i ara ha estat el seu advocat qui s'ha pronunciat al respecte.

Jaume Alonso-Cuevillas, el seu advocat, aposta per un avanç favorable de la situació de l'expresident perquè considera que no hi haurà extradició perquè l'advocat alemany que el defensa «és un dels millors experts» en aquest àmbit, segons ha pogut saber 'El Español'. «Estem en bones mans perquè hi ha element molts sòlids per pensar que pot ser denegada», afirmava Cuevillas.

Encara que assegura que l'extradició podria ser denegada i afirma que «és un desig i una impressió molt sòlida», també remarca que ho diu amb prudència davant les altres opcions que hi ha sobre la taula i que podrien acabar amb la seva esperança.

  

Les «irregularitats» de la detenció 

L'advocat de Puigdemont ha assegurat que «hi ha moltes irregularitats» en la seva detenció. Segons ell, l'Estat hauria decidit quina jurisdicció li era més favorable per tal d'efectuar la detenció en el corresponent país i obtenir més punts a favor. A més, creu que el cas «pinta bé» perquè l'expresident anava a ficar-se a disposició de la justícia belga.

 

La Setmana Santa allarga el procés

«La jutge d'Alemanya li va demanar disculpes al president Puigdemont perquè no pot resoldre el cas ràpid, ja que existeix la Setmana Santa pel mig», ha indicat Cuevillas. La magistrada encara té temps per decidir, en canvi, a qui sí que els importa avançar en el seu camí és als partits independentistes, ja que han començat a descomptar els dies que falten per convocar unes noves eleccions a Catalunya.
 

Les detencions dels mossos i del professor són un «show»

La Policia Nacional va detenir Carlos de Pedro López i Xabier Goicoechea, els dos agents dels Mossos d'Esquadra que acompanyaven a Carles Puigdemont quan va ser arrestat, el passat 25 de març. Ambdós estan investigats per un delicte d'encobriment i se'ls acusa d'haver ideat un pla per aconseguir que l'expresident retornés a Bèlgica.

D'altra banda, Josep Lluis Ala Rodríguez, un historiador i professor de la Universitat de Barcelona, també ha estat detingut per suposadament haver comès el mateix delicte que els Mossos. En relació a això, Cuevillas ha afirmat que «tot és el mateix despropòsit» i que Alay «és una persona amb tres doctorats, que parla sis idiomes i és un dels principals experts europeus en relacions internacionals asiàtiques».

«Era una de les persones que acompanyava Puigdemont a Bèlgica i les persones que l'acompanyaven no han comès cap delicte», defensava l'advocat de l'expresident que considera que el què està passant és un «show».


Comentaris

envia el comentari