rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Una alumna de Dret de la Universitat d'Oviedo exerceix la prostitució per pagar-se els estudis

El cas de Lucía Fernández no és un cas aïllat
Lucía Fernández, estudiant de Dret. | Telecinco

 

Una alumna de Grau en Dret de la Universitat d'Oviedo, a Astúries, ha relatat a Telecinco que s'ha vist obligada a exercir la prostitució per poder pagar-se els estudis.

 

Es tracta de Lucía Fernández, qui assegura que ho fa «per una necessitat immediata de diners». Una professió que li ha impedit assistir a les classes pels comentaris dels seus companys i pels consells de la mateixa institució. «Si vens a classe, dones a la gent de què parlar i el pot perjudicar en termes acadèmics», denuncia l'alumna.

 

Per aquest motiu, la jove ha vist la necessitat de realitzar una conferència per «parlar de com s'organitza la prostitució i regularitzar-lo en el sentit de protecció jurídic-laboral del terme». 

Se prostituye para poder estudiar

Imatge d'arxiu de Lucía Fernández. | Telecinco

 

A través d'aquest discurs, Lucía busca l'«eliminació de l'estigma», assegurant que la seva manera de guanyar diners és tan vàlida com qualsevol altra professió. Tanmateix, afirma que no hauria de perjudicar-la durant la seva preparació professional, ja que la seva actitud com a estudiant sempre ha sigut correcta. 

 

«El meu pla és opositar», valora la universitària, restant importància a la seva realitat actual. I és que Lucía espera poder fer front a totes despeses econòmiques mitjançant la seva professió actual per poder centrar-se, posteriorment, en el seu desenvolupament laboral en el camp en què s'ha especialitzat. 

Altres casos d'universitàries exercint la prostitució

La història de Lucía Fernández no és nova. Cal recordar que l'any 2013, una escriptora, sota el pseudònim de Sonia Rossi, va publicar ‘Fucking Berlin’, un llibre en el qual parlava de la seva situació personal. En ell, una jove italiana confessava que pel dia continuava amb els seus estudis, mentre a la nit exercia la prostitució.

 

Aquesta escriptora va confessar, com ho ha fet ara Lucía, que el seu motiu també era purament econòmic. No obstant això, el que més li va sorprendre va ser que, treballant en un prostíbul, va coincidir amb moltes altres universitàries que, com ella, desenvolupaven la professió en silenci, pels comentaris que poguessin patir a la universitat.