Un alumne de P3 de l'escola Maristes de Girona es contagia de sarna i obliga l'escola a desinfectar diversos espais

Des del centre, però, insisteixen que es tracta d'un cas aïllat, i descarten que el contagi s'hagi produït a l'escola

Imatge d'un nen infectat amb sarna
Imatge d'un nen infectat amb sarna | Cedida

Nou cas de sarna en un centre educatiu de Catalunya. En aquest cas, un nen de P3 de l'escola Maristes de Girona s'ha contagiat d'escabiosi, i ha obligat el centre, amb el suport de l'Agència de Salut Pública a aplicar un seguit de protocols i mesures per evitar la propagació de la malaltia entre els alumnes. 

En concret, segons informa el 'Diari de Girona', s'ha aplicat un tractament als companys de l'alumne infectat, i s'ha recomanat acudir al pediatre per una millor revisió. A més, també s'ha procedit a la desinfecció preventiva dels diferents espais del centre educatiu. 

Accions de desinfecció preventiva dels diferents espais del centre

Les alarmes van saltar ahir, quan el director del centre, Xavier García, va ser informat per la família del nen de la situació, i es va posar immediatament en contacte amb el Servei de Vigilància Epidemiològica per notificar el cas. Posteriorment, es va desplaçar fins a l'escola la Cap de Servei i un tècnic, per recollir les informacions necessàries a fi de veure quines mesures de control s'havien d'aplicar. 

Entre les actuacions dutes a terme, es troba la desinfecció ambiental de diferents punts del centre educatiu, especialment aquells on estudia el nen infectat i els espais comuns per on pot haver passat. Amb tot, es tractaria d'un cas aïllat d'exposició d'un sol nen i un sol dia al centre, i es descarta que el contagi s'hagi produït a l'escola gironina. Al llarg d'aquesta setmana, Xavier García ha assenyalat que es durà a terme una segona neteja i desinfecció del centre, en tots aquells punts considerats de risc. 

Els pares han estat informats

Davant d'aquesta situació, els pares dels alumnes d'Infantil inscrits al centre han estat informats a través d'un correu electrònic, i un full informatiu amb preguntes i respostes sobre la malaltia. A més, també s'ha enviat als pares un document amb les mesures que cal aplicar si es detecta un altre cas de sarna. 

El centre ha recomanat als pares que, si detecten alguna lesió que provoqui picor als seus nens, acudeixin immediatament al pediatre. En cas de confirmar-se la malaltia, s'ha d'aplicar un tractament amb crema que conté permetrina. 


Comentaris

envia el comentari