Alumnes de la Universitat de Barcelona guanyen el premi d'enginyeria del Global University Challenge

L'equip guanyador, format per quatre alumnes de disseny, ha presentat un innovador paquet per a bolquers

Un equip format per alumnes de la Universitat de Barcelona s'ha proclamat campió del Global University Challenge 2017, en la categoria d'enginyeria. L'equip guanyador, anomenat Mòdul, ha presentat un innovador paquet per a bolquers que li ha valgut per guanyar-se el favor del jurat. L’equip està format per les alumnes de Disseny de la Facultat de Belles Arts de la UB Olga Casanova, Gisela Cruz, Khadija El Aadmi i Maria Tovar. La competició, organitzada per l'empresa de productes per a la higiene Essity, anima als alumnes a desenvolupar solucions innovadores en el camp de l'enginyeria i el màrqueting per als productes d'higiene de la companyia. En l'edició d'enguany hi han participat 88 equips provinents de més de catorze universitats d'arreu del món. Les guanyadores rebran com a recompensa un contracte de pràctiques remunerades a Essity.

El projecte guanyador és una solució d’empaquetatge per a bolquers que permet emmagatzemar-ne fins a trenta unitats. L'envàs aprofita l’espai al màxim, ja que el disseny té la mateixa forma dels bolquers, més amples a la part inferior que a la superior. A més, està fabricat amb materials 100% reciclables que mantenen alhora la seguretat i la higiene del producte. D’altra banda, el seu disseny atractiu preveu una possible reutilització posterior amb altres objectes.

Tal com ha explicat Khadija El Aadmi, integrant de l’equip guardonat, al lloc web de la Universitat de Barcelona «el nostre gran repte era assolir l’equilibri entre innovació i procés tècnic, sempre des d’un punt de vista creatiu i respectuós amb el medi ambient». El Aadmi ha afirmat que el premi pot ser un punt de partida per desenvolupar nous reptes i aprenentatges. 

L’equip guanyuador està format per les alumnes de la UB Olga Casanova, Gisela Cruz, Khadija El Aadmi i Maria Tovar | Cedida

Per al director de Recursos Humans d’Essity a la península Ibèrica, Serafín Borreguero, «University Challenge és una competició que permet impulsar el talent jove i identificar futurs professionals que, amb les seves idees, canviaran la indústria dels productes de consum». Les alumnes de l'equip guanyador gaudiran d'un contracte de pràctiques remunerades a Essity, on podran continuar la seva formació en un ambient de treball real. 


Comentaris

envia el comentari