Un individu va amenaçar amb un ganivet a un treballador de TMB el passat dimecres dia 22 de maig. Els fets van ocórrer sobre les 20.30h del vespre a la parada de metro de Poble-Sec.
Com ha pogut saber 'Metrópoli Abierta', l’home va amenaçar amb un objecte punxant al treballador del metro, amb la frase: «o t’apartes o t’apunyalo». El treballador de TMB, atemorit per la circumstància, va obeir la demanda de l’individu armat i va fer el que li demanava. L’agressor va pujar al següent metro i se li va perdre la pista. Segons ha confirmat el mateix mitjà digital, segons fonts de TMB el treballador presentarà denúncia per amenaces als Mossos d’Esquadra.
Helpers BCN, la pàgina de Twitter que informa de delictes
La primera alerta que es va donar sobre aquest cas va ser a través de la pàgina de Twitter Helpers BCN, els quals es dediquen a difondre els delictes que es cometen a la capital catalana. Aquest perfil funciona des del passat 14 de maig i busquen, amb la col·laboració ciutadana, conèixer tots els delictes que es produeixen a la ciutat. Molts casos dels quals es publiquen en aquesta mateixa pàgina són robatoris o agressions masclistes, entre d’altres.
Altres casos delictius en els últims mesos
Cada vegada són més freqüents les agressions a treballadors de TMB en els metros de la capital catalana. L’últim cas que es coneix d’amenaça amb objecte punxant va ser el mes de març.
Es tractava d’un sensesostre que demanava almoina als passatgers del metro. Quan un vigilant de seguretat li va demanar que abandonés les instal·lacions, l’home va treure un ganivet de grans dimensions i va intentar apunyalar al treballador. Per sort, el vigilant va poder retirar l’arma amb l’arma de defensa que duia a sobre i va poder reduir a l’agressor.
Patrulla ciutadana per a detectar carteristes
Per a evitar aquests conflictes poc desitjats, fa pocs mesos que ha sorgit una iniciativa ciutadana que consisteix en grups de veïns de Barcelona que patrullen pel metro. El seu objectiu principal és detectar grups de carteristes, les quals són en gran part dones, i les obliguen a abandonar les instal·lacions per a evitar possibles robatoris.