Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Amenacen una treballadora social de l'Ajuntament de Reus amb una arma blanca al Baix Camp

Els fets van tenir lloc a les oficines d'Atenció Directa de l'Àrea de Serveis Socials el passat dilluns 29 de juliol

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Reus on es troben les oficines  | TarragonaDigital

A les oficines d'Atenció Directa de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, el passat dilluns 29 de juliol, va tenir lloc un intent d'agressió a una treballadora social  de l'ajuntament amb una arma blanca per part d'un usuari. Des de la secció sindical de la CGT manifesten que mai s'havia arribat a amenaçar amb una arma blanca a una treballadora tot i que ja hi havien hagut altres incidents, i per aquest motiu demanen més mesures de seguretat laboral a l'Ajuntament de Reus.

Amenacen a una funcionària amb una arma blanca

Els fets van tenir lloc el passat dilluns quan una persona que acompanyava a un usuari a la zona d'Atenció a la Ciutadania de Serveis Socials a l'Ajuntament de Reus, va començar a cridar a una de les funcionàries de l'àrea fins al punt de  treure un ganivet i amenaçar-la. Davant d'aquest fet, la funcionària va denunciar el que havia succeït a la policia i ràpidament agents de la Guàrdia Urbana de Reus es van personar al lloc i van acabar detenint l'agressora.

CGT demana més mesures de seguretat 

Des de la secció sindical de CGT a l'Ajuntament de Reus manifesten que aquest fet  també es produeix en altres espais, com a la sanitat, on els treballadors també reben amenaces en els centres mèdics. En aquesta secció de Serveis Socials ubicats a l'Ajuntament de Reus, també es repeteixen les amenaces i per aquest motiu demanen a l'Ajuntament que  augmenti el servei de seguretat a les oficines d'atenció al ciutadà. 

En aquest sentit el representant de l'acció sindical CGT Baix Camp – Priorat, Miguel Moya, explica que «aquesta situació comença a ser insostenible, necessitem més mesures d'actuació per aquests casos». Alguna de les propostes que exposa és ensenyar un pla d'actuació pels treballadors i treballadores quan es donin aquests casos o bé ampliar la seguretat a les oficines, i no només al vestíbul del consistori.

La usuària va ser detinguda per la Guàrdia Urbana

L'Ajuntament de Reus ha confirmat que la usuària del servei municipal el mateix dia va ser detinguda per la Guàrdia Urbana de Reus, a més han ofert a la víctima de l'agressió assistència psicològica. L'Ajuntament de Reus ha manifestat que està obert a negociar les mesures de seguretat laboral  actuals i si es considera adient, revisar-les i aplicar-ne de noves.

Treballadors de serveis socials s'exposen a situacions conflictives

«Les persones que reballen en l'administració pública també han d'estar protegides, ja que poden passar casos com aquest» manifestava Miquel Moya. Un espai on comenta Moya que es  repeteixen les situacions perilloses com usuaris que criden, que poden nerviosos i agressius o que tenen actituds violentes.