Un amic de Paz Fernández: «Li vaig dir que pugés a casa a sopar amb mi i la meva mare, però mai va arribar»

Va ser l'última persona amb qui la víctima va ser vista

Paz Fernández, una de las mujeres desaparecidas en Asturias.
Imatge d'arxiu de Paz Fernández. | El Comercio

Un amic de Paz Fernández, la dona de 43 anys assassinada al municipi de Navia, a Astúries, assegura haver quedat amb ella instants abans que desaparegués. «Vam estar junts fins a les sis de la tarda i després li vaig dir que pugés a casa a sopar amb mi i amb la meva mare, però mai va arribar», relata l'amic de l'asturiana, qui afegeix que havien quedat per sopar a les 21.00 hores. 

Així doncs, i pel que sembla, ell hauria sigut l'última persona amb qui Paz va ser vista el passat 13 de febrer, abans de desaparèixer. Segons ha publicat 'La Nueva España', una hora abans de l'hora en què havien quedat —al voltant de les vuit de la tarda—, la víctima va enviar un Whatsapp al seu amic, on es mostrava «disgustada, nerviosa i amb un canvi d'actitud evident».

Després, i en veure que Paz no arribava, la va trucar: «Després d'insistir diverses vegades em va agafar el telèfon, però li va entrar una altra trucada i em va penjar. No vaig saber res més d'ella».

Una trucada el va alertar

Un dia després del suposat sopar, l'amic de Paz, qui ha remarcat en nombroses ocasions que entre ells només existia una relació d'amistat, va rebre una trucada des de la pensió San Francisco —on estava allotjada Paz— on el consideraven la parella de la víctima: «Em van dir que el gos de la meva parella caminava vagabundejant per allí, ja els vaig dir que no era la meva parella, que si ho fos estaria amb mi, a casa meva».

I és que després d'aquesta trucada i de la falta de notícies de Paz, va començar a sospitar que alguna cosa no anava bé. Així doncs, va tornar a truca a la pensió i va demanar a un del treballador que comprovés si l'asturiana es trobava allà. «Van entrar i no hi era, no havia passat la nit allà», lamentava. 

Els veïns sospiten d'ell  

Ara, i després que l'amic de Paz Fernández hagi sigut interrogat, alguns veïns de Navia comencen a sospitar d'ell, ja que cal recordar que va ser l'última persona que va ser vista amb la víctima.

No obstant això, ell no deixa de pensar què podria haver fet per evitar els tràgics fets: «Potser hauria d'haver baixat a buscar-la quan vaig veure que estava nerviosa o angoixada, però la policia ja em va dir que mai es pot saber el que passarà. Només espero que trobin el culpable. Ningú es mereix una mort així».


Comentaris

envia el comentari