Ángel i Sergio, dos amics espanyols que van perdre la vida per 15.000 euros

Els homes transportaven combustible per altres embarcacions

Ángel A. i Sergio R. tenien 51 i 19 anys respectivament, encara que tothom coneixia al primer com a 'el Baila', i al segon se li va acomodar el malnom d''el Bola'. Tots dos pertanyien a la Línia de la Concepció, un lloc que resulta habitual tenir-lo a la boca quan es parla del món del narcotràfic. Tots dos amics van perdre la vida dilluns passat i, de moment, no s'han pogut aclarir les causes que determinin el fatal desenllaç, però, el pitjor de tot això és que els esforços dels cossos de seguretat d'Estat es veuran travats perquè es tracta d'una localitat on el silenci és la quotidianitat i parlar d'aquestes coses es paga molt car.

Segons ha pogut saber el diari 'El Espanyol' és possible que l'embarcació on viatjaven els dos companys acabés per enfonsar-se a causa del temporal, i que els dos homes morissin ofegats. Aquesta és una de les hipòtesis que s'estudia, però no es coneix amb certesa si podria ser resolutiva. La realitat és que tots dos homes feien tasques de 'petaqueo', vaja, que es dedicaven a subministrar combustible a altres embarcacions en petaques de més de 25 litres en les aigües de Gibraltar.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així doncs, el següent pas que prendrà policia si aquesta línia d'investigació cobra força, és la d'arribar a les persones que rebien aquest derivat del petroli, i sobretot, a quin clan pertanyen. El treball de 'petaquero' suposa passar-se al voltant de cinc a sis hores en una embarcació anant a unes coordenades prèviament pactades amb una llanxa. Segons ha pogut saber el mateix mitjà, el salari per aquesta activitat és de 12.000 euros per 80 petaques i 15.000 per al voltant de 100.

La tensió al voltant de la mort dels dos amics

A causa de la mort d'aquestes dues persones es va produir una onada de disturbis a La Línea, que va finalitzar dilluns passat i que tenia com a protagonistes a més de 300 persones. En les seves protestes reclamaven la deixadesa policial a l'hora de tractar de salvar els dos homes, de fet, aquesta mena d'actes entre forces de la llei i ciutadania tendeixi a ser una desgraciada quotidianitat en aquesta zona.

I és que els ciutadans van apedregar alguns vehicles policials que van acostar-se als voltants del port de l'Atunara, mateixa localització on es va portar als cadàvers. Entre els danys ocasionats es comptabilitzen vidres trencats dels cotxes policials, però aquest va ser el menor dels problemes que va poder ocórrer, perquè fins i tot es van efectuar trets a l'aire per dispersar la majoria de gent que s'havia amuntegat en la delimitació portuària.

Una reacció que es va estendre a tota la ciutat

Les persones que van iniciar els actes violents van arribar a cremar 24 contenidors, van provocar l'incendi de nombrosos vehicles, van tallar carreteres i van arribar a incendiar un immoble municipal. Tot això en una massa que comptava amb familiars dels individus que van perdre la vida, a més, segons ha comunicat la Policia Nacional, aquests disturbis es van centrar en els barris de Sant Bernat i l'Atunara.

Tot i que no s'han realitzat detencions de moment, sí que s'esperen en les pròximes jornades. «La nostra més enèrgica condemna davant aquests aldarulls irracionals i dolosos», publicava l'Associació Unificada de Guàrdies Civils. I és que l'escenari que es va plantejar a La Línea va ser completament bèl·lic. De fet, en la seva publicació tornen a reclamar al Govern que prengui cartes en l'assumpte i de primera mà perquè «es doti, d'una vegada per totes, dels mitjans materials i humans necessaris per a la lluita contra el narcotràfic».

Segons inclouen els informes policials, la trucada d'auxili es va produir a les 13.50 hores de dilluns, fins a la localització es van desplaçar efectius de la Guàrdia Civil i, després de rescatar dos homes i de «30 minuts de reanimació cardiopulmonar, els serveis sanitaris van certificar la seva mort». D'aquesta manera les forces de l'ordre aclareixen el fet que van fer tot el possible per salvar-li la vida als dos amics.


Comentaris

envia el comentari