rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Amnistia Internacional demana l'alliberament «immediat» de Jordi Sánchez

Així ho ha comunicat la seva directora per Europa, Gauri Van Gulik
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, moment en què entraven a declarar davant l'Audiència Nacional | Cedida

 

La directora d'Amnistia Internacional per a Europa, Gauri Van Gulik, afirma que és «excessiva i desproporcionada» la prolongació de la presó provisional de Jordi Sánchez, que restringeix «el seu dret a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica». 

 

En un comunicat, Van Gulik es refereix d'aquesta manera a la negativa del jutge del Suprem Pablo Llarena de deixar sortir Sánchez de la presó per creure que manté l'ideari sobiranista, el qual podria suposar reiteració delictiva. 

 

 

 

Lamenta la decisió de Llarena

La líder d'Amnistia Internacional ha lamentat que Llarena hagi decidit «agreujar» la «injustícia» de l'empresonament i ha reclamat que el número dos de Junts per Catalunya sigui posat en llibertat «immediatament».

 

Tanmateix, l'entitat assenyala que la nova resolució de Llarena «no aporta elements nous que justifiquin la prolongació de la presó provisional». A més, ha afirmat que els càrrecs de sedició i rebel·lió que presenten contra Sánchez i contra el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, són «injustificats i, per tant, han de retirar-se». 

 

«Encara que convocar protestes per obstruir operacions policials legítimes pot ser, si es demostra la seva comissió, un delicte sancionable contra l'ordre públic, no constitueix un delicte greu com la sedició o la rebel·lió, castigats amb penes de fins a 10 i 30 anys», senyala Van Gulik.

 

Una mesura «excessiva i desproporcionada»

Tot i que, «Amnistia Internacional no qüestiona la sentència del 7 de setembre del Tribunal Constitucional que va suspendre, com a mesura cautelar, la llei del referèndum català», sí que considera que com a ciutadans particulars i presidents d'organitzacions de la societat civil en el moment dels fets que s'estan investigant, Sánchez i Cuixart «tenien dret a expressar opinions contràries a les decisions del Tribunal, així com a organitzar reunions pacífiques en suport al referèndum i a la independència de Catalunya». 

 

Finalment, l'entitat recorda que «encara que el dret internacional dels drets humans permet als Estats imposar algunes restriccions a l'exercici del dret a la llibertat d'expressió amb determinats finalitats legítimes, també demana que les autoritats demostrin que aquestes restriccions són necessàries i proporcionades a l'objectiu perseguit». 

 

Per aquest motiu, Amnistia opina que «la presentació de càrrecs penals greus contra els qui organitzen aquest tipus de reunions és una mesura excessiva i desproporcionada». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris